Politiek

GroenLinks/PvdA in actie tegen toenemende armoede

(ingezonden door Wilma Hielema)

GroenLinks/PvdA in actie tegen toenemende armoede

Armoedeproblematiek bestaat ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Steeds meer inwoners raken geïsoleerd en hebben geen geld om mee te doen aan sport of verenigingsleven. Dat geldt helaas dan ook vaak voor hun kinderen. De problemen zijn serieus. Soms kunnen mensen hun huur niet meer betalen en hebben ze zelfs onvoldoende geld voor een gezonde dagelijkse maaltijd.

Maaltijd voor klanten voedselbank
De voedselbank ziet het aantal klanten gestaag groeien. GroenLinks/PvdA wil graag met deze mensen in gesprek over het leven in armoede, de knelpunten waar ze tegenaan lopen en de wensen en ideeën die ze hebben om het tij te keren. 'Maar', zo zegt Wilma Hielema van GroenLinks/PvdA: 'we willen ook gewoon heel concreet iets betekenen voor deze mensen en hen een goede maaltijd én een gezellige avond aanbieden. Op vrijdag 4 april om 18.00 uur gaan we daarom een maaltijd voor klanten van de voedselbank serveren in de Cantina van het Cultuurhuis in Doorn.'
Vooraf reserveren is nodig. U kunt zich aanmelden met een mailtje naar hielema@xs4all.nl of een telefoontje naar 06-51556973.