Ingezonden

Kameleon: Topklas voor hoogbegaafde kinderen

(ingezonden door Kameleon)

Wat houdt de nieuwe topklas op Wereldkidz Kameleon in Doorn precies in? Wat kunnen hoogbegaafde kinderen en ouders precies van het onderwijs in deze klas verwachten? Wat zijn de eerste ervaringen? Deze en andere vragen komen aan bod op maandag 7 april a.s., wanneer de school een informatieavond organiseert over de nieuwe topklas die in oktober 2013 van start is gegaan. De topklas biedt onderwijs op maat voor kinderen met een IQ van 130 of hoger.
De topklas is dé oplossing voor hoogbegaafde leerlingen die vastlopen omdat het onderwijs op een gewone basisschool te weinig uitdaging biedt. Zij leren veel sneller dan andere kinderen, waardoor zij zich vaak vervelen op school. Soms vertonen zij ongewenst gedrag, hebben weinig of geen aansluiting met leeftijdsgenoten, gaan niet met plezier naar school, voelen zich onbegrepen, worden gepest en/of zijn zelfs thuis ongelukkig.
Directeur van de school Gaby de Jongh: “Het is belangrijk dat kinderen plezier houden in school, daarom geven wij elk kind in de topklas de mogelijkheid om op hun eigen niveau te werken. Naast het reguliere lesprogramma, ligt de nadruk op ‘probleemoplossend werken’ en eigen onderzoek voor projecten. Ook krijgen de kinderen poëzie en filosofie. De leerlingen sluiten voor gym, buitenspelen en het creatieve lesprogramma aan met leeftijdsgenoten in gewone klassen om hun sociale vaardigheden te trainen.
De topklas organiseert een informatieavond voor geïnteresseerden. Potentiële kinderen voor de topklas moeten een getest IQ van minstens 130 en een eigen laptop bezitten. Aan de topklas zijn verder geen extra kosten verbonden. Gaby benadrukt dat de Kameleon verder een gewone basisschool is en blijft, waar ook broertjes en zusjes van topklaskinderen van harte welkom zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op de open avond van de Wereldkidz Kameleon topklas op maandag 7 april vanaf 20.00 uur op de van der Leelaan 1 in Doorn. Zie ook www.obskameleon.nl.