Sport

Dalto/BNApp.nl verliest strijd om derde plaats

(ingezonden door Dalto)

Rotterdam: In een volgepakt AHOY (6000 toeschouwers) en met zeker 300 enthousiaste supporters vanuit Driebergen is het Dalto/BNApp.nl niet gelukt om de derde plaats te pakken. In een wedstrijd waarin Dalto voortdurend tegen een achterstand aankeek werd in een doelpuntrijk duel verloren van Fortuna/MHIR: 26-30.

Met name door een slap begin van de ploeg uit Driebergen werd al vrij snel tegen een grote achterstand aangekeken: 2-9. De schoten werden te gemakkelijk toegelaten en Fortuna, ervaren in het spelen van (kleine) finales wist daarvan optimaal te profiteren. Toen pas kon Jelle Steenbeek, weer in de basis na zijn blessure, wat terugdoen. Dalto speelde bij vlagen redelijk en kon de achterstand verkleinen tot 5 doelpunten, maar kreeg de goals te gemakkelijk tegen. Leanne Schimmel ging in haar vak voorop in de strijd, scoorde twee keer en kreeg een strafworp mee. Net voor rust wist Bart Nieuwenweg twee strafworpen te verzilveren waarmee de rustststand van 13-17 niet onoverbrugbaar leek.

Na rust opende Dalto de score met een schot van Barbara Brouwer. Brouwer kreeg veel ruimte en scoorde in de tweede helft heel gemakkelijk. Helaas scoorde Fortuna over meerdere schijven, met name ook vanuit de vrije ballen. Toch bleef Dalto knokken en gaf zich niet gewonnen. Onder aanvoering van Leanne Schimmel (2x) en Barbara Brouwer (5x) was de achterstand met nog vijf minuten te spelen nog maar twee doelpunten (23-25) en het Daltopubliek, dat de ploeg de hele wedstrijd bleef toezingen en aanmoedigen voelde dat er wellicht wel iets te halen viel en liet nog eens extra van zich horen. Jammer genoeg bezweek Fortuna niet onder de druk en maakte weer een knappe goal. Hierna was het verzet van Dalto definitief gebroken ondanks twee mooie afstandsschoten van invaller Danny Schulting. De eindstand 26-30 was een mooie met veel doelpunten, maar helaas niet met het gewenste resultaat.

Zo eindigde het zaalseizoen voor Dalto met een vierde plaats, een plaats waar vooraf geen rekening mee was gehouden, maar die toen deze eenmaal was bereikt, naar meer smaakte. De ploeg van scheidend trainer Ron Steenbergen heeft ten opzichte van vorig seizoen weer stappen gemaakt waarmee de nieuwe trainer Riko Kruit op kan voortbouwen.

Doelpuntenmakers: Barbara Brouwer (7), Bart Nieuwenweg (5), Leanne Schimmel (4), Jelle Steenbeek (3), Paula Bos (2), Danny Schulting (2), Jesper Oele, Dennis Brunt en Loraine Vissers