Agenda

Uniek operaconcert door Martin Hurkens

(ingezonden door Bram Brinkman)

Zondag 25 mei 2014 – Driebergen-Rijsenburg
Uniek OPERaconcert door MARTIN HURKENS
Winnaar Holland’s Got Talent 2010
De kerk aan het historische Rijsenburgse Kerkplein in Driebergen dient op zondag 25 mei a.s. als podium voor een éénmalig optreden van de bekende Limburgse tenorsolist Martin Hurkens, in 2010 de verrassende winnaar van het succesvolle programma Holland’s Got Talent.
Martin Hurkens zal die middag vanaf 16.00 uur diverse beroemde operawerken ten gehore brengen begeleid door z’n vaste pianiste. O.a. het majestueuze Nessun Dorma uit de opera Turandot, het emotievolle E lucevan le stelle uit Tosca en het befaamde La donna é mobilé uit Rigoletto. Maar o.a. ook O Sole Mio en het Avé Maria van Schubert behoren tot het repertoire van Martin Hurkens. Martin zorgt die middag ook nog voor een bijzonder gast- optreden. Al met al anderhalf uur lang betoverende muziek in de schitterende ambiance
van de kerk St. Petrus Banden aan het historische Kerkplein van Driebergen-Rijsenburg.
Martin Hurkens zegt zelf over zijn a.s. concert in Driebergen-Rijsenburg: ‘Toen ik werd benaderd door de enthousiaste initatiefnemers en de prachtige kerk van Rijsenburg zag twijfelde ik geen moment. De meest ideale combinatie, zo’n schitterende kerkruimte gevuld met de mooiste operaklanken. Ik kan haast niet wachten tot het zover is!’
Tijdens de auditieronde voor Holland’s Got Talent in 2010 vertolkte Martin het prachtige “Nessun Dorma”. Hiermee stal hij de harten van het Nederlandse publiek en wist hij de
jury zeer te verrassen. Na een spetterende vertolking van “Üna Fortiva Lagrima” wist hij tijdens de finale de meeste stemmen binnen te slepen en won de 2010-editie van Holland’s Got Talent! De start van een roemvolle nieuwe carriere voor Martin.
De initiatiefnemers van het concert, die onder de naam opera©oncerten werken, zijn erg verrukt van de zangkwalitateiten van Martin Hurkens. ‘Geweldig dat zo’n gepassioneerde man, die in zijn leven best wel pech heeft gehad, met zijn muzikaliteit uiteindelijk een nieuwe richting heeft kunnen inslaan. In het midden van ons land heeft Martin nog niet zo vaak opgetreden, wij zijn er daarom erg trots op hem nu in Driebergen-Rijsenburg te mogen ontvangen.’
Martine Hurkens heeft opgetreden in vele theaters in Nederlandse grote steden. Maar ook in Barcelona , Florence, Turkije en Duitsland. En er zijn inmiddels plannen voor optredens in Taiwan
in 2015.
De toegangsprijzen voor het bijzonder operaconcert bedragen EURO 18,75. Voor de 1e
rijen geldt een prijs van EURO 24,50. Kaarten kunnen worden gekocht bij het VVV aan de Slotlaan 24 in Zeist, het VVV aan de Amersfoortseweg 27 in Doorn, bij Restaurant ‘t Wapen
van Rijsenburg in Driebergen en bij Jansen Schoenen, Traay 17 in Driebergen. Ook kunt u toegangskaarten reserveren per email via: info@operaconcerten.eu