Ingezonden

Workshop ontdek wie je bent

(ingezonden door Heuvelrugfonds)

Workshop ontdek wie je bent

Het Heuvelrugfonds sponsort wederom een weerbaarheidstraining voor kinderen en nu specifiek voor meiden tussen 13-15 jaar. De introductieworkshop heet “ontdek wie je bent” en wordt gegeven door gecertificeerd Rots & Water trainer Ingrid de Wit. De introductieworkshop bestaat uit twee bijeenkomsten van ca. 75 minuten. Er is plaats voor maximaal 8 meiden en VOL=VOL.

De puberteit is een spannende, maar soms ook lastige levensfase. Opeens hebben je ouders niet meer alle antwoorden op de vragen die door je hoofd spoken. Het is tijd dat je zelf gaat ontdekken wat je belangrijk vindt en wat je wilt. Kortom, je gaat op zoek naar je eigen ik, je eigenheid.

Om te ontdekken wie je bent, heb je anderen nodig. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is echt zo. Als je iemand iets ziet doen, en je denkt “zo zou ik ook wel willen zijn” of “dat zou ik ook willen kunnen”, dan zegt dat iets over jouw kwaliteiten en talenten. Anderen zijn dus een spiegel voor je.

Daarom is het zo belangrijk dat je erop uitgaat, nieuwe dingen onderneemt, en andere mensen ontmoet. En dan uiteraard wel dingen en mensen die bij jouw leeftijd passen. Dat vraagt niet alleen om moed en vertrouwen, maar ook dat je met milde ogen naar jezelf kijkt. Immers, dingen zullen niet altijd gaan zoals je wilt en je zult zeker fouten maken.

“Zelf heb ik pas jaren na de puberteit geleerd hoe ik moest omgaan met deze gevoelens van onzekerheid, teleurstelling en angst”, aldus Ingrid. “Daarom geef ik nu trainingen ‘Ontdek wie je bent’ aan meiden van 13 jaar en ouder. Daarin leer je meer grip te krijgen op hoe je denkt, wat je voelt en hoe je reageert. Zo krijg je meer zelfvertrouwen en kun je gaan ontdekken wie je bent, wat je kwaliteiten zijn, en wat voor jou belangrijk is.”

Wil je weten of deze training iets voor jou is, meld je dan aan voor de introductieworkshop, die binnenkort in Driebergen gegeven wordt. In een afwisselend programma met leuke en leerzame oefeningen, (rollen)spellen, en korte leergesprekken, ga je ervaren dat er een bron van rust en kracht in jou zit, waarop je altijd kunt vertrouwen.

Door de sponsoring van het Heuvelrugfonds is er slechts een eigen bijdrage van 5 euro per kind.

Aanmelden kan via het contactformulier op www.lisus.nl. Voor meer informatie kan je ook een email sturen naar info@lisus.nl.