Doorn

Drie oplossingen voor Doornse Langbroekerweg

De gemeente overweegt de aankoop van de parkeerplaats van Huis Doorn, voor het aanleggen van een keerlus. Anders moet een rotonde of een mini-rotonde de Doornse Langbroekerweg reconstrueren. De inwoners mogen het zeggen.

Dat blijkt uit een zojuist vrijgegeven raadsinformatiebrief. De drukke Langbroekerweg is hard aan een reconstructie toe. Behalve dat het asfalt vernieuwd moet, is de weg met name gevaarlijk voor fietsers. Die stuiten vlak voor het drukke kruispunt met de N225 op een onduidelijke oversteek met onbegrijpelijke bebording.

Oorspronkelijk was het de bedoeling behalve een nieuwe fietsoversteek ter hoogte van de Kapelweg een rotonde aan te leggen op de kruising met de Beaufortweg, die toegang geeft tot de Doornse (nieuwbouw)wijk de Wijngaard. Daarmee zou voldaan worden aan de behoefte aan een keerlus voor lijnbussen.

Die oplossing heeft nu gezelschap gekregen van twee andere oplossingen. De eerste is een mini-rotonde verder de wijk Wijngaard in, naar het volgende kruispunt: Beaufortweg-Hoogsteeg.

De tweede oplossing betreft het herinrichten van de parkeerplaats van Huis Doorn, waarbij een keerlus aan de parkeerplaats wordt toegevoegd. Onderhandelingen met Huis Doorn over een mogelijke overname van het parkeerterrein zijn momenteel gaande.

Inwoners mogen binnenkort meepraten over de drie oplossingen, aldus de raadsinformatiebrief. Er is voor de reconstructie €680.000 beschikbaar. De nieuwe weg moet nog in 2014 klaar zijn.