Gemeente

Reisstijltest Midden-Nederland: tussenstand Utrechtse Heuvelrug

PERSBERICHT

(ingezonden door gemeente Utrechts Heuvelrug)

2 juli 2014

Reisstijltest Midden-Nederland: tussenstand Utrechtse Heuvelrug

Inwoners van Utrechtse Heuvelrug kunnen nog tot eind juli meedoen via GoedopWeg.nl!

De Reisstijltest Midden-Nederland staat sinds eind mei op GoedopWeg.nl. Tijd voor een tussenstand! Heuvelruggers blijken tot nu toe voornamelijk gemotiveerde reizigers. Dit reistype wil de auto vaker laten staan, reist bijna nooit met de bus en loopt en fietst regelmatig omdat dit gezond is.

De gemotiveerde reizigers worden nauw gevolgd door praktische en imagoreizigers. Onder aan de lijst bungelen de OV-gebruikers, bewust autolozen en de fanatieke autogebruikers.

De uitslag kan wel nog alle kanten op, want de test loopt tot eind juli.

Doe ook mee en win!

Weet u nog niet welk reistype u bent? Doe dan de test op GoedopWeg.nl. Op basis van uw antwoorden op 25 vragen wordt u ingedeeld in één van de acht types: van bewust autoloze tot ontevreden reiziger.

Meedoen duurt slechts drie minuten. U maakt dan meteen kans op een trendy personal bike van Black Tail Bicycles ter waarde van 1.000 euro! Aan het einde van de test kunt u de score van uw gemeente vergelijken met die van andere gemeenten in de provincie Utrecht.

De Reisstijltest Midden-Nederland

Midden-Nederland Bereikbaar en de gemeente Utrecht onderzoeken via deze test de voorkeuren van de meer dan een miljoen reizigers die dagelijks in de provincie Utrecht onderweg zijn. De resultaten worden onder andere gebruikt om de communicatie van Midden-Nederland Bereikbaar en de informatie op GoedopWeg.nl beter af te stemmen op de verschillende typen reizigers. Eerder al gebruikte de gemeente Utrecht de test om onderzoek te doen naar het favoriete vervoermiddel van haar inwoners en bezoekers.

 

Over GoedopWeg.nl en Midden-Nederland Bereikbaar

GoedopWeg.nl is dé website voor reizigers in de provincie Utrecht. Op deze website vindt u altijd het laatste nieuws over wegwerkzaamheden en informatie over mobiliteitsprojecten in Midden-Nederland. Van grote werkzaamheden op de A12 tot nieuwe fietspaden in Amersfoort en van nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s tot de verbouwing van Utrecht Centraal. Ook krijgt u via de Reiswijzer informatie op maat over verwachte verkeershinder in de provincie Utrecht.

 

GoedopWeg.nl is een initiatief van Midden-Nederland Bereikbaar. Onder deze noemer werken de provincie Utrecht, gemeenten, Rijkswaterstaat en bedrijven (verenigd in U15) in de provincie Utrecht samen op het gebied van communicatie over wegwerkzaamheden, mobiliteitsonderwerpen en bereikbaarheid. Volg Goedopweg.nl ook op Twitter, via @GoedopwegNL.