Politieberichten

Politie waarschuwt voor colporteurs

(ingezonden door politie)

Politie waarschuwt voor personen die hun diensten aanbieden

Laatste update: 08-07-2014 | 16:53
Utrechtse Heuvelrug – De politie waarschuwt mensen alert te zijn op onbekenden die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur. Vaak wordt vooraf geen bedrag afgesproken, maar moet achteraf buitensporig veel voor de werkzaamheden worden betaald.

De politie heeft afgelopen week al een aangifte opgenomen van een oudere man die op deze manier in Amerongen is opgelicht. Hoewel het aanbieden van dergelijke diensten niet strafbaar is, waarschuwt de politie om vooral terughoudend te zijn. Vaak worden geïnteresseerde bewoners achteraf geconfronteerd met extreem hoge rekeningen omdat bij aanvang van werkzaamheden prijsafspraken niet goed worden vastgelegd. De politie adviseert mensen niet op diensten aan de deur in te gaan en bij twijfel de politie te bellen.

Preventietips
Laat werkzaamheden bij voorkeur verrichten door gerenommeerde bedrijven. 
Wees alert op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden en bij u voor de deur staan. 
Bekijk legitimatiebewijzen nauwkeurig. Vaak worden deze legitimatiebewijzen snel getoond en niet afgestaan aan de bewoner voor controle.
Een vergunning voor het aanbieden van diensten is verplicht, vraag hier naar. 
Maak voor de reparatie een vaste prijsafspraak op een officiële bedrijfsnota.
Daarnaast doet de politie een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.