Agenda

“Boekenproeverij” bij Boek&Koek

(ingezonden door Boek en Koek)

“Boekenproeverij” bij Boek&Koek in Maarn met Femke Roobol
Om de start van het nieuwe culturele en literaire seizoen te vieren organiseert boekwinkel Boek&Koek in Maarn in het weekend van donderdagavond 4 tot en met zaterdagmiddag 6 september een “Boekenproeverij”. Een weekend dat draait om mooie boeken, verhalen en genieten. In dit weekend worden de nieuwste boeken gepresenteerd en krijgt u een sneak preview van de boeken die het komende seizoen zullen uitkomen. Niet alleen de bekende namen, maar zeker ook de onbekende pareltjes komen hierbij aan bod.
Dit jaar start Boek&Koek op donderdagavond 4 september de jaarlijkse ‘Boekenproeverij’ met een lezing van auteur Femke Roobol, bekend van ‘De Laatste Winter’ en ‘Springtij’. In dit laatste boek beschrijft Roobol de zoektocht van Sara naar haar echte moeder na de watersnoodramp. Roobol vertelt over haar boeken en het schrijverschap. Met haar boeken wil ze verhalen vertellen die mensen zoals jij en ik kunnen meemaken. Maar de personen uit haar boeken spelen hun rol in een decor dat iedereen goed kent uit de geschiedenisboeken. Zoals de Watersnoodramp en de Tweede Wereldoorlog. Aanvang 20:00, inloop vanaf 19:30. Toegang is gratis.
Op vrijdagavond verzorgt Korine Veldhuijsen, schrijfcoach en interviewer, een workshop autobiografisch schrijven. Ze gaat met deelnemers het ‘eigen verhaal’ in kaart brengen. Dit doet zij speciaal voor de "Boekenproeverij" aan de hand van boeken die van invloed zijn geweest. In ieder mens ligt een schat aan bijzondere verhalen: gebeurtenissen die het leven hebben gekleurd of schaduw gegeven, mensen die het bestaan sier(d)en, inzichten die levens veranderden. Met deze workshop geeft Boek&Koek vorm aan een toenemende belangstelling om eigen verhalen of die van familie in kaart te brengen. Deelnemers betalen € 10,- en er zijn nog beperkt plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.boekenkoek.net.
Op zaterdagmiddag 6 september staan de jongste lezers centraal in de Voorleesmiddag van Boek&Koek. Niet alleen wordt er voorgelezen uit mooie nieuwe boeken, ook gaan de kinderen hun eigen boek maken! Kinderen vanaf 4 jaar zijn om 15:00 welkom. De middag is gratis.
Boek&Koek is gevestigd aan de Raadhuislaan 9 in het centrum van Maarn.