Heuvelrug

Singles United wandelt over de Heuvelrug

bankje koeien mist

Singles United loopt elke drie weken een kilometer of twintig over de Heuvelrug. 'Het zou mooi zijn als je toevallig iemand tegenkomt waar je oud mee kunt worden.'

Singles United verzamelt en bindt alleenstaanden. Komende zondag loopt een groepje leden over de Heuvelrug. Vier vragen aan organisator Arjen Wentzel.  

bankje koeien mist

Wie ben jij?
Ik ben een jurist van 52 jaar, uit Utrecht. Ik ben een single man en besloot en paar jaar geleden om me bij Singles United aan te sluiten omdat ik behoefte had aan uitbreiding van mijn vrienden- en vriendinnenkring. En ik stiekem op zoek ben naar die ene persoon om oud mee te worden. En ten derde omdat ik het leuk vind om met andere mensen activiteiten te verrichten. We dansen ook, en we gaan naar festivals. Maar het liefst wandel ik.  

Wat is dit voor acitiviteit?
We hebben vorig jaar ook al het Utrechtpad gelopen. Dat is een streekpad, een rondje vanaf Utrecht naar Utrecht, door de provincie Utrecht. Vorig jaar hebben we het in acht etappes gelopen, iets van 175 km in totaal. Zondag lopen we van Werkhoven naar ergens in Leersum. Hoe we eruit zien? Ik geloof niet dat wij er erg uitzonderlijk uitzien, behalve dat we tussen de 35 en 60 zijn. Ouder niet nee, ik heb geen zin om met zeventigjarigen te wandelen, het moet wel een beetje sportief blijven. We stappen stevig door en hebben eten en drinken bij ons, omdat er maar weinig horeca is. Als we toch een leuk terrasje tegenkomen gaan we ons daar zeker neervleien. Zo gereformeerd zijn we niet. We komen vooral uit de grote steden, maar er is geloof ik ook iemand uit Leersum.

Waarom zouden singles moeten komen wandelen?
Om leuke mensen te ontmoeten bij leuke activiteiten. Er zijn ook mensen die zwijgend wandelen, maar wandelen is vooral een sociaal gebeuren, de meeste mensen wandelen en kletsen tegelijk. Over het leven in het algemeen en over onszelf in het bijzonder. Dan gaat het heus niet noodzakelijkerwijs over het single zijn. Maar soms wel, want het meerendeel van ons is toch zoekende. En het zou mooi zijn als je toevallig iemand tegenkomt waar je oud mee kunt worden. Dat is toch het achterliggende doel. We lopen met een wandelgids, daar lees ik soms uit voor, over de historie van de streek, het landschap, grafheuvels, hakhout, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar soms is het ook lekker om alleen maar te lopen en te genieten van de omgeving.

Heb je al een match meegemaakt?
Ja, degene die deze site heeft gelanceerd heeft inmiddels een leuke vriendin. Verder zijn er erg leuke vriendschappen uit ontstaan. De meeste mensen kennen elkaar inmiddels vrij goed. Sommigen verdwijnen ineens en haken na een tijdje opnieuw aan. We lopen om de drie weken. Altijd in de buurt, want het is niet handig om veel te reizen. Ik zoek het daarom meestal binnen de provincie. Maar ik denk dat we volgend jaar aan de andere kant van Utrecht, de Steling van Amsterdam gaan lopen.