Doorn

Rhenen wil ook klimbos, net als Doornse gat

Ook recreatiegebied Kwintelooijen krijgt een klimbos. Net als in het Doornse gat moet de onderneming een deel van het beheer gaan betalen.

Dat melden rtv Utrecht en dagblad de Gelderlander. De plannen voor de bouw van een klimbos door klimbosexploitant FunForest dateren al uit 2007, maar werden om diverse redenen nooit uitgevoerd. Op een nieuw plan van Funforest heeft het Rhenense gemeentebestuur positief gereageerd. Het plan omvat een vijftal parcoursen met hoogtes varierend tussen de 5 en 15 meter.

Mocht de bouw van een klimbos in Kwintelooijen doorgaan dan krijgt de oostflank van de Heuvelrug twee klimbossen. Ook voor recreatiegebied het Doornse gat bestaan plannen voor de bouw van een klimbos, in combinatie met een theehuis, blotevoetenpad en boomhanghutten. Sylvia Heinen won met dat plan eerder dit jaar de aanbesteding van het Doornse gat. Heinen is nu nog eigenaar van het Amerongse Berghuis, waar ze met een laag klimparcoursje een groeiend aantal bezoekers trekt.

Heinens nieuwe onderneming moet het beheer van het Doornse gat gaan betalen. Door de opheffing van het recreatieschap -deelnemende gemeenten willen niet meer meebetalen aan onderhoud en beheer van recreatiegebieden- moet een hele reeks recreatiegebieden na 2018 zelf de broek ophouden. Naast het Doornse gat geldt dat ook voor Kwintelooijen, een recreatiegebied waar veel Veenendalers gebruik van maken.

Eerder werd voor zwemplas Gravenbol al een oplossing bedacht, daar heeft een Wijkse stichting zich over ontfermd. Voor recreatiegebied Henschotermeer hebben provincie en gemeente grotere plannen. Behalve zwem- en schaatsplas moet dat een evenementeterrein worden, waar ook de speeltuin die nu verkeerstechnisch wat lastig aan de voet van de piramide van Austerlitz ligt een nieuw plekje moet vinden.