Heuvelrug

Nieuwe politieke partij: Heuvelrug Beweging

De gemeente Utrechtse heuvelrug kent sinds vandaag een nieuwe politieke partij: Heuvelrug Beweging. De partij wil in 2014 meedoen aan de lokale verkiezingen 'om tegenwicht te bieden aan de rampzalige bestuurlijke en financiele situatie waarin de gemeente verkeert'.

Wie er precies achter de nieuwe politieke partij of beweging zitten is vooralsnog onduidelijk, het persbericht is niet ondertekend met namen van personen. Wel ademt het persbericht de toon van de Doornse oppositiebeweging Vereniging Leefbaar Doorn, die onlangs ook een zwartboek over de bestuurlijke prestaties van het huidige gemeentebestuur het licht deed zien.  

Gezien de formuleringen in het persbericht lijkt de beweging echter breder georganiseerd dan alleen vanuit Doorn. Het persbericht noemt de namen van alle kernen van de Heuvelrug. Mogelijk hebben ook partijen als Leersums Belang en de lokale partij BVH (Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug) zitting in de nieuwe beweging. De BVH bezet momenteel drie zetels in de huidige gemeenteraad, een vanuit Maarn en twee vanuit Driebergen. Leersums Belang had decennialang zitting in de Leersumse gemeenteraad, maar ging bij de herindeling op in de VVD. 

De Heuvelrug Beweging wil dat de gemeenteraad niet langer het poltieke korte termijnbelang boven het lange termijnbelang van de burgers stelt. Hiervoor zou het huidige bestuur vervangen moeten worden door professionele, betrouwbare en transparant opererende bestuurders. Het persbericht noemt de namen van de wethouders Pamboer en Homan, als zijnde voorbeelden van bestuurlijke incompetentie en manipulatief handelen. Burgemeester Naafs wordt weinig bestuurskrachtig genoemd.

De beweging kondigt in de laatst zin van het persbericht aan binnenkort 'met plannen te komen'. Gezien de roep om transparantie wekt het vooralsnog anonieme karakter van de beweging nog enige bevreemding.  
Later hopelijk meer……….(hillridge heeft de afzender van het persbericht vast wat vragen gestuurd).

Hier lees je het volledige persbericht.