Gemeente

Langdurige verkeershinder tussen Doorn en Cothen

Langdurige verkeershinder tussen Doorn en Cothen

(nieuws van de gemeente Heuvelrug)

Automobilisten tussen Doorn en Cothen moeten vanaf maandag 22 september tot 3 december rekening houden met flinke vertraging.

De provinciale weg N227 door Langbroek gaat op de schop. Ook buspassagiers krijgen met overlast te maken. De overlast is tot 10 november het grootst. Vanuit Doorn wordt het verkeer via Driebergen-Rijsenburg en Bunnik omgeleid. Na 10 november is de Parallelweg in Langbroek weer beschikbaar voor het verkeer. Verkeer vanaf de rotonde in Cothen wordt vanaf 22 september doorgeleid via de provinciale weg N229 naar de A12 bij Bunnik. Hierna wordt de weg via de provinciale weg N225 vervolgd naar Doorn.

Lijnbus 56
Lijnbus 56 rijdt in de eerste periode van de wegconstructie op doordeweekse dagen tussen 7.00 – 18.00 uur de normale route door Langbroek. Buiten deze tijden en in het weekend wordt de bus omgeleid van Cothen via de N229 direct naar station Driebergen-Zeist.

Reconstructie
Met de reconstructie van de provinciale weg willen de provincie Utrecht en de Gemeente Wijk bij Duurstede de weg veiliger maken. Ook wordt met enkele maatregelen geprobeerd om de snelheid van het autoverkeer te verlagen.