Agenda

Kasteel Amerongen vaker open

Verruimde openingstijden winterseizoen Kasteel Amerongen

 

(ingezonden door Kasteel Amerongen)

Kasteel Amerongen is vanaf 1 november geopend van donderdag tot en met zondag.

Was het Huys in andere jaren alleen in het weekend geopend, dit jaar is het kasteel ook op donderdag en vrijdag geopend voor publiek.

 

Het gebouw en het interieur van Kasteel Amerongen vormen een opmerkelijke eenheid die in de loop van de eeuwen is gegroeid. Van oorsprong is het kasteel een dertiende-eeuwse woontoren maar vanaf 1557 is het vooral bepaald door de familie van Reede die ruim 300 jaar eigenaar zou blijven. Tegen het einde van de 19e eeuw is het bezit van de familie van Reede overgegaan op de familie van Aldenburg-Bentinck. Na de dood van de graaf, in 1940, droegen zijn kleinkinderen het familiebezit in 1977 over aan de stichting die tot doel heeft het kasteelcomplex in stand te houden en open te stellen voor het publiek.

 

Naast het interieur maakt ook de tuin van 10 hectare deel uit van het historisch ensemble.

 

Openingstijden: vanaf 1 november donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Eerste rondleiding start om 12.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.kasteelamerongen.nl

______________________________________________________________________________

 

 

De Stichting Kasteel Amerongen is verantwoordelijk voor de instandhouding en openstelling van het unieke 17e-eeuwse erfgoed Kasteel Amerongen.

 

Stichting Kasteel Amerongen rekent tot zijn opdrachten:

Het behoud en beheer van het ensemble van voormalig woonhuis, interieurcollectie en historische tuin.
De ontsluiting van dit ensemble voor een zo breed mogelijk publiek.
Het voeren van een moderne culturele onderneming en het organiseren van commerciële activiteiten om bovenstaande opdrachten te kunnen financieren.