Gemeente

Start Zin in Werk Week

(persbericht ingezonden door gem Heuvelrug)

Start Zin in Werk Week

Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden organiseert van 20-26 september in samenwerking met vier jongerenjongereninitiatieven de ‘Zin in Werk Week’. Gedurende deze week wordt er elke dag iets georganiseerd om jongeren te inspireren bij hun zoektocht naar een stage, leerplek of baan. Op 20 september wordt deze week om 12.30 uur feestelijk afgetrapt met een groot openingsevent in Seats2meet.com op het centraal station van Utrecht.

Veel organisaties zijn actief om jongeren te helpen
Tijdens het kick-off event worden er door verschillende organisaties meer dan 20 innovatieve workshops over netwerken, solliciteren en presenteren aangeboden. Voor iedere werkzoekende jongere van 16-27 jaar zijn experts en specialisten aanwezig die jongeren op maat verder kunnen helpen. Daarnaast is er een interactief plein waar van alles te doen is. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld hun CV laten checken of goede foto’s laten maken voor hun CV of LinkedIn profiel. Ook komen er young professionals en wethouders waarmee jongeren kunnen speeddaten.

Aanmelden
De kick-off begint vanaf 12:30 en eindigt om 17:00. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Aanmelden voor de kick-off op 20 september kan via www.zininwerkweek.nl/aanmelden. Meer weten over het programma van de Zin in Werk Week? Kijk dan op http://www.zininwerkweek.nl of op Facebook https://www.facebook.com/zininwerkweek. De Zin in Werk Week wordt georganiseerd door jongereninitiatieven DeBroekriem, Try Before You Get The Job!,(TBYGTJ)! NLworkXX en Young Ambition en mede ondersteund door het Actieplan Jeugdwerkloosheid, Team Sterk en Hete pepers.

September: hét moment
In Nederland zijn momenteel 122.000 jongeren op zoek naar werk. Gemeenten,
bedrijven, UWV, scholen, uitzendbureaus, sportclubs, lokale en regionale
initiatiefnemers, alsook de jongeren zelf werken hard om de jeugdwerkloosheid aan
te pakken. Juist in september, als de zomervakantie voorbij is, gaan bedrijven op
zoek naar nieuw personeel. Veel jongeren starten hun zoektocht naar werk, maar
kunnen zich ook nog inschrijven voor een opleiding. Daarom is dit de uitgelezen tijd
om de aanpak jeugdwerkloosheid een extra impuls te geven.

Zin in Werk Week
De Zin in Werk Week hoort bij het initiatief WerkWeek van de ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om de kansen voor jongeren te vergroten.

Actieplan Jeugdwerkloosheid
Op dit moment staan ruim 3.600 jongeren in de deze arbeidsmarkt regio geregistreerd als werkzoekend. Het Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden is een samenwerking van 15 gemeenten en betrokken partners in de arbeidsmarktregio om samen tegen jeugdwerkloosheid op te trekken. Deelnemende gemeenten: Bunnik, de Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist en Utrecht.