Politieberichten

Politie zoekt Iphonerover

Stelen iPhone door jongeman op straat te beroven

Laatste update: 11-09-2014 | 14:14
Zaaknummer: 2014081016
Datum delict: 07-04-2014
Plaats delict: Driebergen

Op maandagavond 7 april 2014 loopt een 18-jarige man op de Groenhoek. Plotseling komt er een auto voor hem de stoep oprijden. De bijrijder stapt uit en duwt hem in de auto. De portieren van de vermoedelijk donkerblauwe auto gaan op slot en de de bestuurder pakt het slachtoffer zijn telefoon af. De politie zoekt de nog onbekende straatrovers en de gestolen telefoon.

 Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulierPlaatje van iPhone

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 10 september 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De bestuurder rijden weg en de mannen rijden een half uur rond met het slachtoffer op de achterbank. Ze stoppen in een parkeerhaven op de Lange Dreef. Daar bedreigen de mannen hem met een mes en zeggen dat hij zijn telefoon kan terugkopen voor 200 euro. Hij moet diezelfde avond het geld komen betalen bij een speeltuintje aan de Groenhoek. Dan laten ze hem gaan.

Hij betaalt de 200 euro niet en is dus zijn telefoon kwijt. De politie gaat ervanuit dat de daders de telefoon hebben doorverkocht. Het betreft een zwarte iPhone 4s 8GB met Imeinummer 013667005358305.

Signalementen

Verdachte 1, de bestuurder:

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • lengte circa 1,90 meter
 • gezet postuur
 • kort, zwart haar
 • had een bruine pet op van het merk Gucci
 • sprak Nederlands met accent.

Verdachte 2, de bijrijder:

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • lengte 1,65 meter
 • kort, zwart haar (stekels)
 • sprak Nederlands met accent.

Vragen

Heeft u tips of weet u waar de genoemde telefoon is? Laat het weten en bel gratis naar  de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube