Gemeente

Werkzaamheden N227 – Maarn – Kruispunt Quatre Bras

(ingezondeon door gemeente Heuvelrug)

Vanaf vrijdagavond 3 oktober voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de provinciale weg N227 in Maarn, vanaf de Zeisterweg (N224) tot aan de A12. De werkzaamheden zijn vrijdagochtend 11 oktober afgerond.

Bij de werkzaamheden gaat het alleen om de hoofdrijbaan en het kruispunt bij Maarn. Het oude asfalt wordt vervangen en er wordt bermverharding aangebracht in de vorm van grasbetonstenen. Dit zijn betonnen stenen met openingen waar het gras doorheen kan groeien zodat er toch een groene berm ontstaat.

Planning
Om de overlast voor het verkeer en de omgeving zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden, in overleg met de gemeente, uitgevoerd in één weekend met daarop volgend vijf avonden/nachten. Voor de werkzaamheden, die ook op zondag plaatsvinden, is een ontheffing afgegeven door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De aannemer werkt vanaf vrijdagavond 3 oktober (20.00) tot maandagochtend 6 oktober (06.00 uur). Tussen 6 en 11 oktober vinden er alleen ’s avonds en ’s nachts werkzaamheden plaats, vanaf 20.00 – 06.00 uur.

Gevolgen voor het verkeer
Tijdens de werkzaamheden in het weekend en op de doordeweekse avonden/nachten is de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, tussen de Zeisterweg (N224) en de A12. Het kruispunt met de Zeisterweg (Quatre Bras) blijft open. De fietspaden blijven beschikbaar voor (brom)fietsers en voor nood- en hulpdiensten bij calamiteiten. Alle panden blijven bereikbaar. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via de aangegeven omleidingsroutes. De bus kan zijn normale route rijden en het werk passeren.

Geluidshinder
De werkzaamheden geven geluidshinder omdat er tijdens de werkzaamheden ook gefreesd en gesloopt moet worden en er met zware machines wordt gewerkt. Ook het werkverkeer kan enige geluidsoverlast veroorzaken.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen opschuift.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg dan @werkaandewegutr op Twitter .