Heuvelrug

Opnieuw geen salarisstijging benw en raadsleden

Voor het derde jaar op rij kunnen de burgemeester, wethouders en raadsleden in januari een vrijwel identiek loonstrookje tegemoet zien. Alleen de onkostenregeling zal iets stijgen.


Omdat het overleg tussen de werkgevers en werknemers in de ‘sector Rijk’ nog altijd zonder resultaten voortduurt, zo schrijft de minister van Binnenlandse Zaken in haar circulaire, blijft de bezoldiging van burgemeesters, wethouders en raadsleden gelijk. De minister studeert overigens op een voorstel om de bestuurskosten te matigen door het aantal wethouders en raadsleden terug te schroeven. Op de opiniepagina van de Volkskrant komt een Amsterdams raadslid daartegen alvast in opstand.

De burgemeester van de gemeente Utrechtse heuvelrug verdient in 2012 net als in 2010 en 2011 €8018,17, met daarbovenop een eindejaarstoelage van 9,8% en een maandelijks onkostenvergoeding van enkele honderden euro’s. Zijn wethouders ontvangen ieder €6529,63, plus een dertiende maand van 8,3% en dezelfde onkostenregeling. Raadsleden krijgen een toelage van €1157,56, plus maandelijks €135,64 aan onkostenvergoeding en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekosten van €203,21. Commissieleden (kleine fracties hebben onvoldoende raadsleden en gebruiken commissieleden) ontvangen €74,09 per vergadering.

De verslaggever annex webmaster annex techneut annex secretaresse annex marketingmedewerker annex koffiejuffrouw annex fotograaf van Hillridge.nl mocht tot op heden geen van bovenstaande bedragen ontvangen voor zijn werkzaamheden, maar daar kan de lezer eenvoudig verandering in aanbrengen door hier of hierboven op HELP! te klikken.