Gemeente

Jeugdgemeenteraad bijna van start!

Persbericht

(ingezonden door gem Utrechtse Heuvelrug)

Oktober 2014

Jeugdgemeenteraad bijna van start!
Thema ‘Voedsel en Duurzaamheid’

Maandag 3 november gaan fracties van leerlingen van de basisscholen De Kameleon, De Ontdekkingsreis, De Wijngaard, De Voetiusschool en De Nicolaasschool uit Doorn met elkaar de strijd aan in de Jeugdgemeenteraad.

Elke school is met een fractie vertegenwoordigd. Iedere fractie presenteert en verdedigt zijn eigen plan, dat door de leerlingen zelf in de afgelopen tijd is opgesteld. Uiteindelijk stemmen de leerlingen om te bepalen welk plan het beste is. Het is de bedoeling dat dit plan ook wordt uitgevoerd. De gemeente stelt hiervoor een bedrag beschikbaar van maximaal € 2.500,–.

De Jeugdgemeenteraad is maandag 3 november van 13.30 – 15.30 uur in de raadzaal in het Cultuurhuis in Doorn. Het thema is Voedsel en Duurzaamheid.

Gemeenteraadslid Wilma Hielema bezocht maandagmiddag groep 8 van de Nicolaasschool in Doorn. Samen met leerkracht juf Koosje van Huijstee bereiden de kinderen zich voor op de Jeugdgemeenteraad.