Gemeente

Burgemeestersontbijt in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Burgemeestersontbijt in gemeente Utrechtse Heuvelrug

(ingezonden door gemeente Utrechste Heuvelrug)

Kinderen brengen burgemeester Frits Naafs ontbijtje
Gemeente Utrechtse Heuvelrug geeft goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt
Vanochtend brachten 23 kinderen van school Hoog Moersbergen een ontbijtje bij burgemeester Frits Naafs op het gemeentekantoor. In de Cantina gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Burgemeester Frits Naafs onderstreept hiermee, net als zo’n 225 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Make-A-Wish Nederland
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Frits Naafs symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Make-A-Wish Nederland, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting vervult al 25 jaar de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van € 100,– in ontvangst. Frits Naafs kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Over Make-A-Wish Nederland
Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat kan met de hulp van ruim 400 vrijwilligers en de giften van donateurs en sponsoren. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.