Ingezonden

Schaepman geeft binnenkort water

PERSBERICHT

(ingezonden door stichting waternatuurlijkuitdekraan.nl)

Schaepman geeft binnenkort water

Nog dit jaar komt er een watertappunt bij het Schaepmanmonument aan de Hoofdstraat in Driebergen. Zodra de het tappunt is aangesloten is daar gratis drinkwater voor de dorstige passant. Geïnspireerd door deze cultuurhistorisch waardevolle plek krijgt het tappunt de naam de "Barmhartige Samaritaan”.

Het tappunt wordt betaald door de stichtingen Waternatuurlijkuitdekraan en Credo Pugno. Credo Pugno beheert en onderhoudt het Schaepmanmonument. Waternatuurlijkuitdekraan voerde campagne met waterproeverijen en verwierf fondsen. Credo Pungo vult het bedrag aan zodat de Barmhartige Samaritaan zijn werk kan gaan doen.
Waterbedrijf Vitens en de gemeente realiseren het tappunt.