Ingezonden

Fairtrade(route) Heuvelrug komt met folders en raamposters

Burgemeester Frits Naafs neemt 1e exemplaar van folders en raamposters fairtrade in ontvangst

(ingezonden door gem Utrechtse Heuvelrug)

Maandag 24 november heeft de werkgroep Fairtrade Gemeente Utrechtse Heuvelrug een folder en raamposter gepresenteerd met daarop de twaalf winkels in Driebergen-Rijsenburg die fairtrade cadeaus verkopen en producten die een certificaat hebben van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het gaat om boekhandel Jacques Baas, met de Brasserie Bij Jacques, Vinoxio, Marions Cappuccino, de Wereldwinkel Driebergen, PUUR, Estafette, Cafant, Top tot Teen, Soels, Minne en Dixy, Gall & Gall en Van Ek Drukkerij. De folders en raamposters zijn een product van de fairtrade werkgroep en de VVV Doorn.

Liesbeth Oosterhagen, voorzitter van de fairtrade-werkgroep, overhandigde maandag een eerste exemplaar aan burgemeester Frits Naafs tijdens een bijeenkomst bij boekhandel Jacques Baas.
Ze beloofde dat dit materiaal komend voorjaar ook voor de fairtrade-winkels uit de andere dorpen van de gemeente wordt gemaakt. Burgemeester Naafs gaf aan het belangrijk te vinden om de fairtrade-gedachte steeds weer onder de aandacht te brengen, zoals dat nu gebeurde met deze “cadeau-actie”.

Voor het vierde jaar op rij is de gemeente een Fairtrade-gemeente. Burgemeester Naafs is trots op de fairtrade-werkgroep. Ze hebben veel werk verzet met dit prachtige resultaat tot gevolg.
De fairtrade-werkgroep gaat op weg naar het 5-jarig lustrum. Daarnaast zijn we met z’n allen hard op weg om de eerste Fairtrade Provincie te worden.

Folder en raamposter vindt u op: www.fairtradeheuvelrug.nl