Agenda

Kerst op Kasteel Amerongen

 

Kerst op Kasteel Amerongen

(ingezonden door Kasteel Amerongen)

 

Van 20 december tot en met 4 januari is Kasteel Amerongen ondergedompeld in een romantische kerstsfeer. Kerstbomen tooien niet alleen het voorplein maar ook het huys en de vertrekken zijn uitbundig gedecoreerd met groenversieringen en guirlandes.

Er is toegang tot diverse kamers die anders gesloten blijven. Zo is in de wijnkelder een privéverzameling kerststalletjes te bewonderen, wordt de Ilsemannkamer ingericht als kinderkamer en gaat de jachtkamer speciaal voor deze gelegenheid open. In de eetkamer is de tafel prachtig gedekt en in de Engelenkamer is een collage van servetten te bewonderen.

Op 20 december, 21 december en 26 december (tweede kerstdag) wordt er van 12.15 uur tot 16.30 uur gemusiceerd; vanaf de bovengalerij klinkt kerstmuziek, in een afwisseling van korte optredens – elke dag twee – en verschillende instrumenten.

Op 20 december spelen vader en dochter Verdouw op piano en fluit. Zij worden afgewisseld met een zestienkoppig mannenkoor dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld en kerstliederen ten gehore brengt.

Op 21 december komt Trio Castello met viool, fluit en hobo; daarnaast laat een ensemble middeleeuwse muziek horen op fluit, gitaar en trommel.

Vader en dochter Verdouw komen 26 december nogmaals optreden, dit keer in combinatie met Nicholas Shipman en Stefan Hofkes op vleugel en klarinet.

Tot en met 4 januari blijft het kasteel in kerstsfeer, zie voor openingstijden de website www.kasteelamerongen.nl.

 

______________________________________________________________________________

 

De Stichting Kasteel Amerongen is verantwoordelijk voor de instandhouding en openstelling van het unieke 17e-eeuwse erfgoed Kasteel Amerongen.

 

Stichting Kasteel Amerongen rekent tot zijn opdrachten:

Het behoud en beheer van het ensemble van voormalig woonhuis, interieurcollectie en historische tuin.
De ontsluiting van dit ensemble voor een zo breed mogelijk publiek.
Het voeren van een moderne culturele onderneming en het organiseren van commerciële activiteiten om bovenstaande opdrachten te kunnen financieren.