Heuvelrug

Hillridge krijgt zusje: Cultuuragenda Heuvelrug

Vanochtend, stiekum al gisteravond, is de gloedjenieuwe Cultuuragenda Heuvelrug de lucht in gegaan. Op de agenda alle Ccultuur van de Heuvelrug, in brede zin.

De agenda vertoont toneel, cabaret, feesten, concerten, lezingen, exposities, dans, klassiek, musicals, kunst- en kerstmarkten, excursies, kortom alles wat maar een beetje cultureel is, of het nu met een grote of kleine c geschreven wordt. En evenementen die net buiten de Heuvelrugse grenzen vallen mogen ook heus mee.

De bedoeling is het verrassend grote, maar verbrokkelde aanbod aan kunstuitingen op de Heuvelrug handig en overzichtelijk op een en hetzelfde platform te presenteren. Pogingen hiertoe van marketingorganisaties als VVV, de Cultuurhuizen en Uitopdeheuvelrug stranden al jaren, zodat inwoners van de Heuvelrug hun culturele parels niet meer zien.

Dat moet nu voorbij zijn. Iedere aanbieder kan zijn evenement zelf op de agenda plaatsen, kan er zijn culturele vraag en aanbod kwijt, en kan zich opgeven als cultuurondernemer. Aanbieders kunnen door het overzicht op de Cultuuragenda hun evenement beter plannen.

Afnemers kunnen makkelijker vinden wat er van hun gading is, zonder die zelf van diverse websites te moeten verzamelen. Aan de cultuuragenda zijn een twitteraccount en een facebookpagina gekoppeld. Ook is er tweewekelijkse nieuwsbrief, als digitale variant van de papieren evenementenladder die in de Stichtse/Kaap verschijnt.

De agenda is een co-productie van webdesigners Stip en nieuwswebsite Hillridge.nl, van wie de cultuuragenda een soort van zusje moet worden. De agenda zal het komende jaar gevuld worden door cultuurcoordinator Kirsten Benschop, die weer in dienst is van bibliotheekorganisatie ZOUT. De agenda is betaald door de gemeente Utrechtse Heuvelrug.