Ingezonden

Primeur: eerste editie van de Rotary Santa Run in Driebergen

(ingezonden door Rotary Club Driebergen-Rijsenburg)

Driebergen-Rijsenburg, 7 december 2014

Primeur: eerste editie van de Rotary Santa Run in Driebergen

Zaterdagmiddag 13 december kleurt het centrum van Driebergen volledig rood, als zo’n 250 kerstmannen (M/V) meedoen met de Rotary Santa Run. Dit jaar organiseert Rotary Club Driebergen-Rijsenburg voor het eerst deze sponsorloop in Driebergen. De opbrengst gaat naar een goed doel: Voedselbank Heuvelrug.

De Rotary Santa Run is een sponsorloop voor iedereen, ook voor bedrijventeams, verenigingen en scholen. Verkleed als kerstman leggen de deelnemers een eenvoudig parcours af van 3,5 kilometer door Driebergen. Vanaf het Park Seminarie, bij het Dr. Schaepman monument verzorgt Health Centrum Hoenderdaal op 13 december om 14.45 uur een gezamenlijke warming-up. Om 15.00 uur lost de Kerstman het officiële startschot. Alle deelnemers krijgen na afloop een medaille. De grootste groep deelnemers wint bovendien de Santa Wisselbokaal 2014!

Ambitie

De leden van Rotary Club Driebergen-Rijsenburg hebben de ambitie om dit eerste jaar minimaal 250 kerstmannen en -vrouwen de Santa Run te laten beleven, naar geslaagde voorbeelden uit andere Nederlandse plaatsen. Hierbij wordt de Rotary geholpen door vele vrijwilligers en sponsoren. Hoofdsponsor is Showprint. Voorzitter Hans Rademakers van Rotary Club Driebergen-Rijsenburg verwacht dat nog meer sponsors zich zullen melden. “Natuurlijk hopen wij dat er veel mensen mee willen lopen, het fun event is vooral bedoeld om mensen met elkaar te verbinden.”

Goed doel

De hele netto opbrengst van de Santa Run gaat naar het Voedselbank Heuvelrug. Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug heeft als doelstelling het (tijdelijk) verschaffen van voedsel aan mensen die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug onder de armoedegrens leven, en het reduceren van verspilling van voedsel. Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug heeft heel hard extra vriescapaciteit nodig om haar nuttige werk goed te kunnen doen.

Geef je op want het is FUN to RUN!

Vanaf 26 november kan iedereen zich opgeven via www.driebergen.rotarysantarun.nl. Er zijn diverse ophaalpunten voor de kerstpakken, onder andere bij ShowPrint bv, Loolaan 64a in Driebergen, tijdens de kerstmarkt van de ODC op vrijdag 12 december van 17.00 tot 22.00 uur of op de dag zelf op het Kerkplein tussen 12.00 tot 14.30 uur. Geef je snel op want vol is vol…