Ingezonden

Kasteel Amerongen viert 25k’ ste bezoeker

PERSBERICHT

(ingezonden door Kasteel Amerongen)

Amerongen, 8 december 2014

Kasteel Amerongen verwelkomt 25.000ste bezoeker

 

Op zaterdag 6 december is de 25.000ste bezoeker op Kasteel Amerongen ontvangen. Dit is mevrouw Angeline Groen-Buter uit Driebergen. Mevrouw Groen was door haar vriendin uitgenodigd om haar verjaardag te vieren met een rondleiding op het Kasteel en aansluitend een High Tea bij Restaurant Buitenplaats Amerongen. Deze gebeurtenis kreeg een extra feestelijk tintje, omdat zij de 25.000ste bezoeker van 2014 was.

 

Uit handen van Hans Nijhof (wethouder Cultuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug) ontving zij een voucher voor 2 personen, waarmee zij een jaar lang gratis toegang krijgt tot Kasteel en Tuin. Daarnaast ontving zij van de Voorzitter van de Vriendenkring Kasteel Amerongen een gratis lidmaatschap van de Vriendenkring, ook voor een jaar. Met een bos bloemen, een pakket boeken over het Kasteel en een privé rondleiding was het feestpakket compleet.

Na afloop werd er nog even nagepraat onder het genot van een kop koffie, aangeboden door Restaurant Buitenplaats Amerongen.

 

 

______________________________________________________________________________

 

 

De Stichting Kasteel Amerongen is verantwoordelijk voor de instandhouding en openstelling van het unieke 17e-eeuwse erfgoed Kasteel Amerongen.

 

Stichting Kasteel Amerongen rekent tot zijn opdrachten:

  • Het behoud en beheer van het ensemble van voormalig woonhuis, interieurcollectie en historische tuin.

  • De ontsluiting van dit ensemble voor een zo breed mogelijk publiek.

  • Het voeren van een moderne culturele onderneming en het organiseren van commerciële activiteiten om bovenstaande opdrachten te kunnen financieren.