Agenda

Dit jaar géén kerstbomendag

Dit jaar géén kerstbomendag

(ingezonden door SBB)

Elk jaar organiseert Staatsbosbeheer op de Utrechtse Heuvelrug een kerstbomendag waarop mensen in het bos hun eigen kerstboom kunnen komen zagen. Het ene jaar gebeurt dat in boswachterij de Vuursche in Baarn en het andere jaar in boswachterij Austerlitz. Helaas zal er dit jaar géén kerstbomendag plaatsvinden. Er zijn dit jaar te weinig kerstbomen die het goede formaat voor de huiskamer bereikt hebben. De jaarlijkse kerstbomendag trekt altijd honderden klanten, dus voor zo’n dag zijn er aardig wat bomen nodig. Deze bomen moeten dan ook groot genoeg zijn, maar niet zo groot dat ze niet meer in de huiskamer passen. Staatsbosbeheer plant elk jaar nieuwe kerstbomen. Het duurt een aantal jaren voordat zij zijn opgegroeid tot volwaardige kerstboom. Dit jaar zijn er onvoldoende bomen die het juiste formaat bereikt hebben. Staatsbosbeheer vindt het erg jammer dat er dit jaar geen kerstbomendag is, want veel klanten kijken er elk jaar weer naar uit. We verwachten volgend jaar wel weer een kerstbomendag te kunnen organiseren.