Agenda

Herma van der Weide in boekhandel Maarn

Bijzondere presentatie door Herma van der Weide in boekhandel Maarn

(ingezonden door Boek & Koek)

Op zaterdagmiddag 13 december geeft Herma van der Weide een lezing over haar boek ‘Fiane’ bij Boek&Koek in Maarn. ‘Fiane’ gaat over de Haarlemse kunstenares Judith Leyster (1609 – 1660), haar werken en de tijd waarin zij leefde. De lezing begint om 16.00 uur en wordt omlijst door muzikale uitvoering van onder andere ‘Fiane’ op harp, cello en viool.
Na het zien van een zelfportret van Judith Leyster is deze kunstenares gaan leven voor Van der Weide, wat heeft geresulteerd in de historische novelle ‘Fiane’. In deze novelle krijgen we beeld wie Judith Leyster was en wat zij ons via haar schilderijen wil vertellen. Daarmee geeft het boek een betrokken inkijk in het leven in de 17e eeuw. Een heel bijzonder boek met meerdere tijdlagen en reflectie tussen tijd en personen. Het boek laat zich lezen als een reeks tafereeltjes uit het leven van Judith. Net als haar schilderijen, zijn de beschrijvingen intiem van aard.
'Fiane’ kreeg mooie recensies in diverse media. ‘Fiane is een prachtige én eigenzinnige novelle over een vrouw uit het verleden die ons nog altijd veel te vertellen heeft.' (Els Kloek, historica). ‘Op haar zoektocht is Herma van der Weide doorgedrongen tot op de ziel van Judith Leyster.’ (Paul Spies, directeur Amsterdam Museum)
Herma van der Weide brengt deze zaterdagmiddag in Maarn de kracht van het gesproken woord samen met de kracht van muziek. Ze brengt daarmee beelden tot leven. Herma wordt daarbij muzikaal ondersteund door Aarti Prins (viool), Shanti Prins (harp) en Clarine Pameijer (cello).
De lezing begint zaterdag 13 december om 16:00; Boek&Koek zal voor deze unieke gelegenheid langer geopend zijn. Gezien het beperkte aantal plaatsen wordt aanmelding vooraf op prijs gesteld, toegang is kosteloos.
Boek&Koek is gevestigd aan Raadhuislaan 9 in het centrum van Maarn.