Ingezonden

Boek&Koek in Maarn genomineerd tot ‘Startende ondernemer 2014’

PERSBERICHT
(ingezonden door Boek&Koek)

Boek&Koek in Maarn genomineerd tot ‘Startende ondernemer 2014’

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft boekhandelaar Liobe Kamminga van boekwinkel Boek&Koek in Maarn genomineerd voor de onderscheiding ‘Startende ondernemer van 2014’.
In november 2012 is de Maarnse boekwinkel geopend, geheel tegen het landelijke beeld in van bedrijfssluitingen en worstelende boekhandels. Ondernemer Liobe Kamminga heeft gekozen voor een strategie waarbij de boekwinkel bestaansrecht kan hebben als deze diep verankerd is in de lokale gemeenschap. Natuurlijk zijn klantgerichtheid, een goed, gevarieerd aanbod en een moderne winkelpresentatie hierbij van belang, maar nog belangrijker in deze strategie zijn het brede scala aan activiteiten en de samenwerking met collega-ondernemers of verenigingen.
Ondernemer Liobe Kamminga: ‘de dorpen Maarn en Maarsbergen bestaan over het algemeen uit goed geïnformeerde en betrokken inwoners. Voor Boek&Koek is dit niet alleen een interessante doelgroep voor ons winkelaanbod, maar boven alles vormt dit een actieve gemeenschap die graag dingen organiseert en waarmee het voor een ondernemer vaak prettig samenwerken is. Dat doen we volop en blijkbaar valt dat op. Daarom is het zo leuk dat we ook steeds meer publiek uit de omliggende regio naar Maarn krijgen voor onze winkel en de vele activiteiten. Dat zet ons dorp goed op de kaart.’ Boek&Koek realiseert daarmee iedere maand goede groeicijfers, terwijl de landelijke trend qua omzet in boeken negatief is.
Boek&Koek is een brede, algemene boekhandel met een goed assortiment kinderboeken, kantoorartikelen en educatief speelgoed. De winkel heeft vanaf de start een aparte koffie- en leeshoek om de laagdrempigheid te versterken. Daarbij organiseert de winkel veel lezingen, auteursbezoeken of kinderactiviteiten en heeft Boek&Koek een grote, betrokken community op sociale media zoals Facebook en Twitter. Inmiddels zijn meerdere grote, internationale bestseller-auteurs in de winkel in Maarn op bezoek geweest. Ondernemer Liobe Kamminga: ‘we krijgen van uitgevers te horen dat ze graag met hun top-auteurs naar Maarn komen omdat we veel en leuk publiek trekken dat oprecht geïnteresseerd is in de schrijvers en hun verhalen. Dat is toch prachtig om als ondernemer mee te maken?’
De finale om de titel “Startende ondernemer 2014” vindt plaats op 19 januari. Andere ondernemers kunnen dan de finale stem geven. Boek&Koek neemt het op tegen speelgoedwinkel HappyPlanet uit Driebergen en Wiegersma Boomverzorging uit Leersum.