Sport

Dalto wint met speels gemak van KVS: 13-28 (7-16)

(ingezonden door Dalto Korfbal)

DRIEBERGEN – Na de knappe en ruime zege op KZ vorige week, was nu weer de focus op winnen tegen het nog puntloze KVS. Voor KVS één van de laatste mogelijkheden om aan te haken, voor Dalto zaak om te winnen en los te komen van de vervelende negende plek.

Terwijl het degradatiespook inmiddels op weg is naar Scheveningen kan Dalto-coach Riko Kruit opgelucht ademhalen. Na een slechte seizoenstart klautert de ploeg uit Driebergen langzaam op. ,,Wij hebben een fase in de competitie gehad dat we niet goed waren en te veel punten verloren. Dat knaagde aan het vertrouwen van de spelers,” vertelde Kruit na het duel. ,,De focus is nu volledig terug. Van de komende duels tegen respectievelijk LDODK, Blauw-Wit en Fortuna hangt heel veel af. Die wedstrijden zijn bepalend voor het restant van de zaalcompetitie.”

Over de wedstrijd tegen de Scheveningse ‘Vissen’ was Kruit kort en krachtig. ,,Na een paar minuten wist ik al dat wij gingen winnen. Het verschil was kwalitatief gewoon te groot.”
KVS had een complete off-day. Ondanks alle goede bedoelingen lukte er niets bij de rood-zwarten. Daarnaast gaf ook de negende ‘man’, het publiek, niet thuis. In een sfeerloze hal werden de Scheveningers murw geslagen door een oppermachtig Dalto, dat net als vorige week als een team stond te spelen en het meegereisde Daltopubliek naast veel doelpunten soms mooie hoogstandjes liet zien. Na een 7-16 ruststand werd het uiteindelijk 13-28.

,,KVS is te afhankelijk van de heren,” oordeelde de uit Scheveningen afkomstige Kruit. ,,De dames zijn het probleem. In de Korfbal League zijn scorende dames in je ploeg noodzakelijk, anders red je het gewoon niet. Speelsters als Loraine Vissers en Barbara Brouwer (goed voor totaal acht treffers en 5 strafworpen ) heeft mijn oude cluppie niet en dat gaat ze opbreken.”

Voor Dalto werd met deze overwinning weer een stap in de goede richting gezet. Woensdag staat alweer een volgend belangrijk duel op het programma. Dan komt LDODK op bezoek. Als Dalto ook deze wedstrijd, net als de spannende uitwedstrijd, in winst weet om te zetten doet de ploeg van Riko Kruit hele goede zaken en kan het zich weer op de middenmoot en wellicht meer gaan richten. De wedstrijd begint om 20.30 uur in Hoenderdaal.