WTSCHP '15; persberichten en ingezonden

Kandidatenlijst Water Natuurlijk bekend

PERSBERICHT

(ingezonden door Water Natuurlijk)

Houten, 2 februari 2015
Kandidatenlijst Water Natuurlijk bekend
Water Natuurlijk heeft op 2 februari formeel haar kandidatenlijst ingediend. Dit gebeurde op het centraal stembureau van het waterschap De Stichtse Rijnlanden. De lijsttrekker van Water Natuurlijk en huidig loco-dijkgraaf, Guus Beugelink, geeft hiermee aan met 26 kandidaten deel te nemen aan de waterschapsverkiezingen 2015.

Guus Beugelink: “Water Natuurlijk was de afgelopen zes jaar de grootste partij in het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Water Natuurlijk zit met zes leden in het algemeen bestuur en met twee hoogheemraden in het Dagelijks Bestuur. We willen op 18 maart natuurlijk graag weer als grootste fractie uit de bus komen.” Het Dagelijks Bestuur is vergelijkbaar met het college van Burgemeester en Wethouders in een gemeente.

De basistaken van een waterschap zijn schoon water, veilige dijken en droge voeten. Dat moet vooral zo blijven, maar Water Natuurlijk wil meer. Ecologie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn kernwaarden, die meer aandacht moeten krijgen, bijv. door te werken aan natuurlijk en gezond water, door te investeren in een aantrekkelijke leefomgeving en door de (water) recreatiemogelijkheden te verbeteren. Water Natuurlijk is een typische netwerkpartij met goede contacten met tal van organisaties, waaronder D66, GroenLinks, Sportvisserij Nederland, natuur- en milieuorganisaties. De partij doet alleen mee met de waterschapsverkiezingen.

Onze kandidaten:
1. Guus Beugelink, Hoogheemraad, Wijk bij Duurstede
2. Joke Leenders, Zeist
3. Jos Jansen, Houten
4. Carlo Rutjes, Vleuten
5. Harmke van Dam, Utrecht
6. Els Otterman, Bunnik
7. Diederik van der Molen, Bilthoven
8. Jaap van der Heijden, Utrecht
9. Nel Sangers, Austerlitz
10. Jos Kloppenborg, Utrecht
11. Jaap Boot, Zeist
12. Gerard van Vliet, Zeist
13. Piet van Os, De Bilt
14. Hans Boerkamp, Utrecht
15. Rutger de Jong, Doorn
16. Carli Aulich, Amerongen
17. Anja van Berckel, Nieuwegein
18. Wim Boesten, IJsselstein
19. Mark Brunsveld, Houten
20. Henric de Jong Schouwenburg, Groenekan
21. Ernest Schuler, Zeist
22. Lydia Tutein Nolthenius, Driebergen
23 Riena Tienkamp, Utrecht
24 Tom den Boer, Driebergen; 25) Maarten Verkerk, Utrecht; 26) Bob Duindam, Woerden