Agenda

Winter op het Fort bij Rijnauwen

Met de boswachter van Staatsbosbeheer

(ingezonden door Staatsbosbeheer)

Staatsbosbeheer nodigt je uit om op zondag 22 februari de parel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te ontdekken in winterse sfeer. Fort bij Rijnauwen heeft na de Tweede Wereldoorlog zijn functie als verdedigingswerk verloren en de manschappen hebben plaats gemaakt voor bijzondere planten en dieren. In de winter verblijven er honderden vleermuizen op het fort. Daarom is dit fort normaal gesproken in de wintermaanden gesloten voor publiek. Maar Staatsbosbeheer maakt een uitzondering om een kijkje te nemen op de plekken waar we geen dieren zullen verstoren. Na een korte diapresentatie neemt de boswachter van Staatsbosbeheer je mee op een wandeling over de wallen van het fort en volgt een kijkje in één van de binnenruimtes van het fort.  De boswachter vertelt je alles over de dieren die op het fort leven, zoals de das, de vos, de bommarter én de steenmarter. En wie weet hebben we het geluk om één van deze dieren tegen te komen! Tijdens deze speciale excursie heb je de gelegenheid om de bijzondere sfeer te proeven die er in de winter op het fort heerst. De excursie start op zondag 22 februari om 14 uur bij het hek van Fort bij Rijnauwen aan de Vossegatsedijk 3-5 in Bunnik. De excursie duurt 2 uur. Vooraf aanmelden is niet mogelijk. De kosten zijn €5 per persoon.