Ingezonden

Waanzinnige Boekenweek 2015 in Maarn bij Boek&Koek

(ingezonden door Boek&Koek)

In de Boekenweek 2015 staat het thema ‘Waanzin’ centraal. Boekwinkel Boek&Koek in Maarn gaat volop in die waanzin mee. ‘De Boekenweek is een feest voor boekenschrijvers en voor boekenliefhebbers. Boekwinkels horen hierin voorop te gaan en dat is dus precies wat we doen bij Boek&Koek’, aldus eigenaar Liobe Kamminga. Het thema ‘waanzin’ nodigt uit tot grappige én serieuze verhalen van vele bekende en onbekende auteurs. Boek&Koek pakt daarom uit met een bijzonder en prikkelend programma en de presentatie van weer veel nieuwe, interessante boeken.

NOS journalist Pauline Broekema op zaterdag 7 maart
Zaterdagavond 7 maart komt Pauline Broekema een lezing geven over haar laatste boek het Boschhuis. Pauline Broekema werkt als redacteur-verslaggever bij NOS nieuws en is daarnaast schrijver. Zij heeft in 2001 het veelgeprezen boek ‘Benjamin, een verzwegen dood’ geschreven. In 2013 schreef ze samen met Helma Coolman het boek ‘In het puin van het getto’, waarin de waanzin van oorlog naar voren komt.
Afgelopen jaar is het boek ‘Het Boschhuis’ verschenen. Het Boschhuis is een familiekroniek vol weemoed, geweld, levenskracht, verlies en liefde. Het is een verhaal over boeren en het platteland, over Sumatra en de opkomst van Amsterdam. Over de oorlog, honger en schaarste, over schoften en dappere mensen. En over een villa ‘Het Boschhuis’ in Bilthoven, waar werd gedroomd van een betere wereld. De lezing begint om 20:00, inloop vanaf 19:30. Toegang is gratis.

Bestsellerauteur Philip Huff op woensdag 11 maart
Woensdagavond 11 maart is er een ‘Meet & Greet’ met bestsellerauteur Philip Huff. Huff (1984) debuteerde in 2009 met de roman Dagen van gras. Het boek is voor veel genomineerd, vertaald en verfilmd. Begin 2012 verscheen de roman ‘Niemand in de stad’. Het boek werd juichend ontvangen door de landelijke pers en hij won hiermee de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs.
‘Boek van de doden’ is zijn meest recente roman en inmiddels een bestseller. Felix Post nog net geen dertig, dwaalt de week voor kerst door Amsterdam. Het meisje dat hij wil is met een ander. Zijn werk stagneert. Hij ontloopt zijn zus, die net een tweede kind heeft gekregen. Met drank en drugs probeert hij de sluimerende wanhoop te dempen. De waanzin in zijn leven neemt met de dag toe. Tot hij in het diepst van de nacht de crisis die zijn leven beheerst, onder ogen moet komen. Inloop vanaf 19:30, vrij toegang.
Speciaal voor de Boek&Koek maken leerlingen van het Openbaar Lyceum in Zeist een etalage passend bij het thema waanzin. De etalage is van 5 maart tot 19 maart te bewonderen bij Boek&koek aan de Raadhuislaan 9 in het centrum van Maarn.

De Boekenweek is van 7 maart tot 15 maart. Uiteraard is voor iedereen het Boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst gratis verkrijgbaar bij aankoop van een boek.