Ingezonden

Bestuurders kiezen voor langere tunnel onder het spoor door

(ingezonden door prov Utrecht)

Plan van dorpsplatform Maarsbergen naar uitvoering

In Maarsbergen krijgt de N226 (Woudenbergse weg) een lange tunnel onder het spoor door. De provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug en Prorail gaan samen zorgen voor de uitvoering van dit plan, wat door het dorpsplatform is gemaakt.

Gedeputeerde Van Lunteren: “Geweldig hoe we met één plan de files oplossen en het dorpsplein weer in ere herstellen. Een mooi resultaat en een bewijs dat meedenkende en betrokken inwoners het verschil kunnen maken.”

In het ontwerp van het Dorpsplan is de tunnel onder het spoor doorgetrokken tot voorbij de kruising met de Tuindorpweg. Ook dit kruispunt wordt ongelijkvloers. Voor de geleiding van het verkeer van en naar Maarn zal ook wegenstructuur moeten worden aangepast.

Op maandag 9 maart van 18.00 tot 19.30 uur wordt de projectovereenkomst ondertekend door de gemeente Utrechtse Heuvelrug, ProRail en de provincie Utrecht in de kerk van Maarsbergen aan de Woudenbergseweg 52. Daarnaast zullen ook de plannen nader worden toegelicht.