Ingezonden

Samen leven – Samen spreken (taalcoaches gezocht)

(ingezonden door De Inloop Driebergen)

Infoavond taalvrijwilligers bij De Inloop Driebergen – donderdag 9 april – 1 Eurowinkel Driebergen

Sinds een aantal jaren is in de Utrechtse Heuvelrug een taalcoachproject actief (Maatjesproject). Dit project brengt Nederlanders en anderstaligen bij elkaar om de Nederlandse taal beter te leren spreken. Hierbij gaat het niet om lesgeven maar juist om de alledaagse gesprekken. De taalcoach spreekt bij voorbeeld één keer in de week af met een anderstalige. Thuis of u gaat samen iets leuks doen als boodschappen doen, museumbezoek, met de bus op stap ed.
Naast het taalcoachproject bestaat sinds kort ook de mogelijkheid gerichter te werken aan hulpvragen op het gebied van Nederlands leren spreken, lezen en schrijven. Dit is gericht op Nederlanders én anderstaligen. Deze taalondersteuning wordt verzorgd door taalvrijwilligers. Zij spreken af bij de hulpvrager thuis, in de bibliotheek of bij De Inloop en kan plaatsvinden individueel of in groepsverband.

Wij zoeken nieuwe taalmaatjes en taalvrijwilligers.
Bestaande en nieuwe vrijwilligers verwelkomen we van harte op deze avond. Op de informatieavond willen we u informeren over de opzet van het taalproject, de diverse werkvormen en wat deze vragen van de vrijwilligers.
Verder komen aan de orde de Stichting Lezen en Schrijven en de gratis basistraining voor alle taalvrijwilligers die samen met de Stichting Lezen en Schrijven in april / mei 2015 wordt organiseert.

De informatieavond – gesponsord door de 1 Euro Winkel – wordt gehouden bij De Inloop Driebergen – Bosstraat 1 (in de 1 Eurowinkel) op donderdag 9 april 2015. Start om 19.30 uur. Toegang gratis.

Aanmelden voor de infoavond of vragen over de avond of vrijwilligerswerk? Neem contact op met de taalcoördinator Aloys van Spaandonck via mail: taalcoachprojectuh@gmail.com of 06 463 11 416.