Ingezonden

Opening fietsenstalling bushalte Jordanlaan

(ingezonden door gem Zeist)

 

De fietsenstalling bij bushalte Jordanlaan in Zeist is vernieuwd en uitgebreid. De stalling is al even in gebruik maar wordt donderdag 23 april om 16:00 uur feestelijk geopend door wethouder Roy Luca.

 

“Ik ben blij dat deze nieuwe fietsenstalling er is. Het stimuleert de combinatie van het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer. Door het groen rond de stalling zorgt het geheel voor een netter straatbeeld,” zegt Luca. De stalling is het resultaat van een goede samenwerking tussen omwonenden, scholen, belangenverenigingen, de provincie Utrecht en de gemeente Zeist.

 

Van 150 naar 390 fietsklemmen

Bushalte Jordanlaan aan de Utrechtseweg is een veelgebruikte halte. Er stoppen per uur wel twintig bussen. Om de halte toegankelijker te maken, is de naastgelegen fietsenstalling compleet vernieuwd met 390 fietsenklemmen. De extra fietsklemmen zorgen voor genoeg ruimte voor het parkeren. De gemeente hoopt hiermee dat verkeerd gestalde fietsen in het gebied verleden tijd zijn.

 

Fietskluizen

Naast de extra fietsklemmen komen er ook acht fietskluizen. Met de ov-chipkaart is het mogelijk om 24 uur lang gratis een fiets in de kluis te parkeren. Daarna kost het €0,50 per dag. Het betreft een proef van de Provincie Utrecht en de gemeente Zeist. Zeist is de eerste gemeente in Nederland met fietskluizen.

 

Meer plannen voor fietsers

Naast het uitbreiden van deze stalling wordt er in de gemeente Zeist veel voor fietsers verbeterd. Kijk voor meer informatie op www.zeist.nl/fietsen.