Ingezonden

Woudenberg outsourcet nieuwjaarsfeest, met subsidie

(ingezonden door gem Woudenberg)

 

WOUDENBERG – Sinds een aantal jaren luiden Woudenbergers gezamenlijk het nieuwe jaar in tijdens het nieuwjaarsfeest in de tent aan de Willem de Zwijgerlaan. Initiatiefnemer gemeente Woudenberg, wil de organisatie na zeven jaar overdragen aan een enthousiast bedrijf of particulier initiatiefnemer. De gemeente Woudenberg blijft wel geld beschikbaar stellen om het evenement te organiseren.

 

Beoordeling plannen na 1 september

Inwoners en bedrijven kunnen vanaf nu een plan, in de vorm van een evenementenvergunning, insturen naar de gemeente Woudenberg. Een ingestuurd plan bevat onder andere de invulling van het evenement tijdens de jaarwisseling. De gemeente stelt wel wat voorwaarden aan het plan, namelijk dat het evenement gericht is op alle inwoners, jong en oud, en dat de locatie in het centrum is bij voorkeur op het parkeerterrein aan de Willem de Zwijgerlaan. Plannen die aan de voorwaarden voldoen en conform de eisen zijn van de geldende wet- en regelgeving kunnen tot 1 september 2015 ingestuurd worden. Belangstellenden vinden op www.woudenberg.nl de evenementenvergunning met meer informatie. Vragen mogen gestuurd worden naar info@woudenberg.nl.

 

De ontmoeting en veiligheid centraal

Het evenement als centrale ontmoetingsplek voor inwoners om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen, zorgt voor een positief verloop van de jaarwisseling in Woudenberg. Hierbij is het van belang dat de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers in acht wordt genomen. De organisator is hiervoor verantwoordelijk en zorgt voor naleving van de geldende wet- en regelgeving. Door de gewijzigde drank- en horecawet voldoet het evenement in de huidige vorm niet meer aan de daarin gestelde eisen. Door het open en laagdrempelige karakter van het evenement is leeftijdscontrole met betrekking tot het gebruik van alcohol niet mogelijk. Een van de mogelijkheden is om bij de ingang te werken met polsbandjes, om eenvoudig de leeftijd van de bezoeker te controleren. De tent wordt dan aan de zijkanten afgesloten. Door de organisatie van het feest door te geven blijft de gemeente de evenementenvergunning wel toetsen op gezondheid en veiligheid en deze controleren, maar vraagt ze niet meer voor zichzelf een vergunning aan. De gemeente hoopt dat deze stap terug voor andere partijen een kans is om de traditie voort te zetten.