Agenda

Cunera Feestweek Amerongen

(ingezonden door Rein van Ee)

Van 13 t/m 20 juni 2015 wordt de Cunera Feestweek gehouden. Centraal in deze week staat wandelen en fietsen als pelgrimeren. De legende van de Heilige Cunera is bekend in Rhenen en in Amerongen. Pelgrimstochten zijn populair. Zo wordt op 13 juni 2015 de Cunera Wandeltocht gehouden vanuit Rhenen (zie www.cunerawandeltocht.nl ) en op 20 juni 2015 de Cunera Pelgrimstocht vanuit Amerongen. (zie www.maartenlutherwandeltocht en www.cunerawandeltocht.nl ) Er zijn 6 afstanden nl. de 5-10-15-20-30 en 60 km die over de oude pelgrimsroutes lopen. Omdat je naast wandelend ook fietsend kunt pelgrimeren kan dat ook op 20 juni vanuit Amerongen. De starttijden zijn vanaf 7.00 uur starten de 60 km wandelaars en vanaf 8.00 uur de andere afstanden. Er is een mooie herinnering en een Cunera button beschikbaar. Vanaf 14.00 uur is er op De Hof in Amerongen, waar ook het startburo is een feestprogramma dat eindigt met een Cunera processie en een Cunera openlucht maaltijd. De Cunera feestweek wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Er was al eerder de Cuneradag in Rhenen. Maar Amerongen heeft zicht hierbij met een volle feestweek en afsluitingsdag op zaterdag 20 juni 2015 aangesloten. Startburo op de Hof bij de Andrieskerk in Amerongen.
Inlichtingen bij Rein van Ee, telefoon 0343452028 of 06-10805241 of email: rjvee@ziggo.nl
Kom naar het mooie dorp Amerongen met zijn uiterwaarden en zijn bossen in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug,