Ingezonden

Back-to-School-weekend bij Boek&Koek

(ingezonden door Boek&Koek)
In het weekend van 26 en 27 juni organiseert de Maarnse boekwinkel Boek&Koek haar jaarlijkse Back-to-Schoolparty. De jeugd van de Heuvelrug kan zich hier voorbereiden op het nieuwe schooljaar met leuke aanbiedingen. Niet alleen duurt het evenement dit jaar twee dagen, ook zal het weekend meer dan ooit in het teken staan van lezen voor jongeren.

Lezen voor de lijst
‘We krijgen vaak vragen over de boeken die jongeren moeten lezen zodra ze naar de middelbare school gaan. Jongeren en hun ouders moeten vaak hun weg vinden binnen het nieuwe verplichte karakter van het lezen voor de lijst. We adviseren hier graag bij en willen jongeren laten zien dat er heel veel leuke titels zijn die ze mogen lezen voor school. Dit weekend doen we dat niet alleen zelf, maar laten we schrijvers en jongeren zelf aan het woord’, aldus Liobe Kamminga van Boek&Koek.

Margje Woodrow
Vrijdagavond 26 juni tijdens de speciale koopavond is er een meet&greet met Margje Woodrow, een populaire jongerenauteur van dit moment. Margje is schrijfster van ‘Examendeal’ en ‘Geraakt’, beiden spannende boeken die je in een ruk uit wilt lezen. Daarnaast staat zij als leerkracht voor groep 8. Ze zal vertellen over haar boeken en is beschikbaar voor vragen en signeren. Start circa 19:30
Daarnaast sturen meerdere uitgeverijen vrijdagavond hun ‘Young Adult’-teams die boekentips hebben en advies geven hoe je het beste boeken voor school kunt kiezen.

Speciaal deze koopavond is er bovendien voor de jeugd een demonstratie van de frisdrankapparaten van SodaStream. Voor de volwassenen verzorgt Wijnhandel Brouwer uit Maarn een proeverij van zomerse wijnen.

Ernest van der Kwast
Zaterdagmiddag 13:30 bezoekt auteur Ernest van der Kwast de boekwinkel. Van der Kwast debuteerde met de roman ‘Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen’. In 2010 brak hij door bij het grote publiek met de autobiografische roman ‘Mama Tandoori’. Dit jaar is zijn roman ‘De IJsmakers’ verschenen. Deze roman gaat over een Italiaanse familie die generaties lang al ijs maakt. De jongste opvolger wil echter breken met deze traditie en kiezen voor het schrijverschap. Maar dan komt hij voor de keuze tussen zijn familie of zichzelf te kiezen.
Om ‘De IJsmakers’ te vieren, is deze zaterdagmiddag bij Boek&Koek een ijscokar aanwezig met een proeverij van Italiaans ijs.

Boek&Koek is gevestigd aan Raadhuislaan in Maarn. Toegang is het hele weekend gratis.