Agenda

Ouderen met een gezichtsbeperking

(ingezonden door gem Utrechtse Heuvelrug)

“Ik ben slechtziend en word blind. Ik wil de krant blijven lezen, zijn daar hulpmiddelen voor? Kan ik mijn hobby’s blijven beoefenen en blijven sporten? Kan ik zelfstandig blijven
wonen en reizen? Welke mogelijkheden heb ik om aan activiteiten deel te nemen?”

 

Wanneer uw gezichtsvermogen langzaam of heel plotseling achteruit gaat, of helemaal wegvalt, kan dat voor veel onrust zorgen. Alledaagse dingen zoals televisie kijken, een brief schrijven of de straat oversteken, gaan opeens niet meer vanzelf. Daarom organiseert het Sociaal Dorpsteam Driebergen samen met Bartimeus een voorlichtingsavond over het afnemen van het gezichtsvermogen op oudere leeftijd. Na de voorlichting willen we graag met u in gesprek over uw vragen, uw behoeften, vragen van uw partner, kinderen of mantelzorger(s). Ook horen we graag hoe wij binnen de Utrechtse Heuvelrug qua activiteiten en vrijwilligers kunnen aansluiten bij uw behoeftes.
Wanneer : 16 september van 19.30 uur tot 21.30 uur
Waar : Bibliotheek Driebergen (oude postkantoor, Buzziburglaan 1)
Voor wie? : Ouderen die te maken hebben met een afname en/of het verdwijnen van het gezichtsvermogen, partners en/of kinderen en inwoners die vrijwilligerswerk willen doen bij ouderen met een gezichtsbeperking
Door wie? : Joke de Jager en Christiene Geurts (Bartimeus), Karin Dingemans en Mieke Jonker (Sociaal Dorpsteam)
Graag aanmelden bij Mieke Jonker via: mieke.jonker@samenopdeheuvelrug.nl (06-23000429)
Voorlichtingsavond over verminderd gezichtsvermogen IN DRIEBERGEN-RIJSENBURG