Agenda

Vleermuizen op vrijersvoeten

(ingezonden door SBB)

Op donderdagavond 10 september en donderdagavond 24 september om 19.00 uur neemt de boswachter van Staatsbosbeheer je mee en kom je alles te weten over vleermuizen. Hoe leven ze nou eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die “echolocatie”? We gaan daarbij het fort in en heel misschien kunnen we dan echte vleermuizen zien! Elk jaar overwinteren er honderden vleermuizen op Fort bij Rijnauwen van Staatsbosbeheer. In september beginnen ze weer naar het fort te komen. Ze zijn nu nog even actief voordat zij aan hun winterslaap beginnen. Voor hen is het namelijk paartijd. Ze gaan dan eerst baltsen en paren om vervolgens in winterslaap te gaan. Opmerkelijk is dat het vrouwtje de zaadcellen van het mannetje de hele winter in haar lichaam bewaart. Pas aan het eind van de winter krijgt ze een eisprong en vindt de bevruchting plaats. Op deze manier bespaart zij haar vetreserves die ze hard nodig heeft om de winter door te komen. De excursie start om 19.00 uur bij het hek van Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 3, Bunnik. De excursie duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn € 7,50- per persoon. Aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/rijnauwen