Agenda

Rondleidingen op de forten tijdens Open Monumentenweekend:

(ingezonden door SBB)
Fort ‘t Hemeltje, Fort Rijnauwen en Fort Ruigehoek geopend.

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 13 september zijn een aantal forten van Staatsbosbeheer in Utrecht open en zijn er verschillende excursies.

Fort ‘t Hemeltje is van 11.00 -16.00 uur geopend voor het publiek, men kan vrij rondwandelen en er zijn regelmatig voor belangstellenden excursies door de fortwachter en een Staatsbosbeheergids. Het fort is onlangs gerestaureerd. Adres Fortweg 11, 3992 LX Houten Toegang is gratis.

Fort bij Rijnauwen geeft op zaterdag twee historische excursies. Tijdens de rondleidingen zullen verschillende gebouwen bezocht worden. Ook wordt er over de aarden wallen gelopen. De historische achtergrond zal toegelicht worden. De eerste excursie begint om 13.30 uur en de tweede begint om 15.00 uur. De excursies duren ongeveer anderhalf uur. Het startpunt is het hek van Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 3 in Bunnik. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deze excursies zijn in het kader van de Open Monumentendag gratis toegankelijk.
Daarnaast zijn er op zondag 13 september twee reguliere wandelingen om 10.30 uur en om 13.30 uur, duur is 2,5 uur en toegang is 5 euro.
Ook is er op 13 september een Kapitein Dirk excursie voor kinderen deze start om 13.00 uur bij het hek van Fort bij Rijnauwen aan de Vossegatsedijk 3, te Bunnik. De excursie duurt anderhalf uur. De kinderen mogen onder begeleiding van de ouder(s) mee. De kosten zijn €5 per persoon. Een ouder mag maximaal 3 kinderen meenemen en als er in totaal 30 deelnemers zijn dan is de groep vol.

Fort Ruigenhoek is op zaterdag 12 september en zondag 13 september open van 10.00 -16.00 uur. Je kunt er vrij rondlopen, ook zijn er regelmatig korte excursies gedurende de dag. Adres Ruigenhoeksedijk 125a 3737 MR Groenekan

Zie voor meer info: www.staatsbosbeheer.nl

Naar buiten bij Staatsbosbeheer
Bij Staatsbosbeheer beheren we alle soorten natuur die je vindt in Nederland. Maar we doen meer dan dat: we nodigen ook zoveel mogelijk mensen uit om daarvan te genieten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Meer weten over Staatsbosbeheer en wat er buiten te doen is? Kijk op www.staatsbosbeheer.nl of volg ons op twitter.com/staatsbosbeheer.