Ingezonden

Informatiemakrt Duurzaam Wonen

(ingezonden door Annemee Bos-de Jongh)

Op maandag 28 september a.s. organiseert Rabobank Utrechtse Heuvelrug de informatiemarkt Duurzaam Wonen op haar kantoor aan de Utrechtseweg 25 te Zeist.

Tijdens de markt informeren ongeveer twintig lokale ondernemers particuliere woningbezitters over mogelijkheden om de woning te verduurzamen. De gemeente is aanwezig om de bezoekers te informeren over de juiste vergunningen, de beschikbare duurzaamheidsleningen en de landelijke subsidieregelingen. Ook zijn er diverse lezingen, o.a. over de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te financieren.

De Rabobank ziet dat veel particulieren door de bomen het bos niet meer zien in de vele duurzame mogelijkheden. Zo is bij de bank dan ook het idee voor de informatiemarkt ‘Duurzaam Wonen’ ontstaan. ‘Mensen willen geld besparen, maar er is zoveel mogelijk bij zoveel verschillende aanbieders dat ze daar soms door worden afgeschrikt’, is de ervaring van Marieke Fieten, directeur Particulieren & Private Banking van Rabobank Utrechtse Heuvelrug. ‘Daar komt bij dat wij de verduurzaming van de woningmarkt willen stimuleren. Adviseren over welke zonnepanelen het best zijn kunnen wij niet, maar andere partijen kunnen dat wel. Wij willen daarom alle partijen bij elkaar brengen zodat er een complete informatiemarkt ontstaat.’

De informatiemarkt vindt plaats op maandag 28 september, tussen 16.00 en 21.00 uur bij Rabobank Utrechtse Heuvelrug aan de Utrechtseweg 25 te Zeist. De entree is gratis.