Ingezonden

Natuurgidsencursus IVN 2016-2017

(ingezonden door Marcel Holtel)

Zeist/Utrechtse Heuvelrug – IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn start in januari 2016 met een Natuurgidsencursus die duurt tot en met juni 2017. In anderhalf jaar tijd leren cursisten niet alleen heel veel over de natuur maar ook over de ontwikkeling en het ontstaan van het gebied en de bijbehorende cultuurgeschiedenis. Cursisten worden na afloop voor het IVN actief in het werkgebied(Zeist , Utrechtse Heuvelrug en Bunnik) van de afdeling.
Dat kan als gids maar ook bij de diverse werkgroepen.
De cursus leidt op tot het landelijk erkende diploma IVN-natuurgids. De cursusavonden zijn om de week op woensdagavond in het Walkartcentrum in Zeist. Maandelijks is er op zaterdagochtend een excursie waarbij het geleerde in praktijk wordt gebracht. De cursus heeft een studiebelasting van gemiddeld acht uur per week en kost €275. Aan het eind van de cursus beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om mensen te leren zich te verwonderen over de natuur.
Nadere informatie kun je krijgen bij Harry Kerver (telefoon: 0306952865, email:kerverh@gmail.com) of kijk op https://www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn.