Achter de schermenGratis

Beste Jan,

Beste Jan,

Dank voor je mededeling dat je pas een abonnement in overweging neemt als je een beter gevoel hebt bij Hillridge. Ik weet dat er ook andere bezoekers zijn die schrikken van de reacties onder de redactionele stukken, of zoals jij het noemt ‘het opeisen van deze journalistiek uitstekende nieuwsbuis voor persoonlijk frustratie’.

Hillridge gaat het soms ook te ver. Gisteren werd het nog een tikkie erger, nadat website TPO de ingezonden brief van VVD-Heuvelrugchef Jorg oppikte en teruglinkte naar Hillridge. Behalve honderden extra bezoekers leverde dat ook reacties op van nare mensen die kennelijk het gehele internet afstruinen op zoek naar plekjes waar ze hun vastgeroeste boodschappen kunnen achterlaten, daarbij niet gehinderd door enige kennis van lokale zaken.
Je suggereert een inbrengbeoordeling a la facebook, nou die is er al. Je kunt ook nu reacties flaggen en erop stemmen en eventueel aanbevelen. Van die mogelijkheden wordt nauwelijks gebruik gemaakt, misschien kun jij er een aanzet toe geven en daarna dus meteen dat abonnement heroverwegen, want de handdoek is hier al halverwege de ring.
Een andere, wat luie oplossing is er ook, namelijk de reacties niet lezen. Verder is er nog een heel goede oplossing, namelijk dat de nare reacties volledig ondersneeuwen als ook jij en anderskleurige anderen inhoudelijk reageren. Zoals Cees van den Broek nogal eens deed -maar niet meer zal doen, omdat we hem deze week begraven-, dat zouden meer mensen kunnen doen.

Ik hoop je snel te zien als abonnee, of bij de reacties, en groet je vriendelijk,
Anthon Keuchenius, Hillridge