Heuvelrug

Bezuiningsdiscussie woedt op social media

Geen eigen toilet voor de marktlui, geen onderhoud meer van borden, geen project stedelijke vernieuwing en misschien toch maar wel een beperkte verhoging van de gemeentelijke belastingen, om de WMO te garanderen. Daarover werd druk getwitterd vanavond tijdens de jongste aflevering van de kerntakendiscussie.

Het is vanavond de laatste burgeravond, voordat op 14 februari het college van benw een bezuinigingsvoorstel maakt, waarover de gemeenteraad begin april definitief beslist. Met de bezuinigingen moet de gemeente ruim 3 miljoen ophalen om de begroting van 2012 alsnog sluitend te krijgen. Het is de bedoeling dat de bezuinigingen de jaren daarna doorlopen, zodat de begroting van de gemeent Utrechtse heuvelrug structureel op orde komt en Provinciale Staten de curatele opheft.  

Vorige week overhandigde CDA-raadslid Van Steenderen de burgemeester al een document met bijdragen van een discussie op netwerksite LinkedIn, waar een clubje heuvelruggers zich over diverse bezuinigingsmogelijkheden, maar toch vooral over de kerntakendiscussie zelf boog. Een deel van de deelnemers was vanavond in levende lijve present in het Doornse cultuurhuis, om met elkaar en diverse gemeenteraadsleden te praten over mogelijkheden voor bezuiniging, die direct de wereld in werden getwitterd.