GratisHeuvelrug

Ode aan Ome Dirk

Afgelopen donderdag overleed Ome Dirk van der Burgt. Wie bij voetbalclub FC Driebergen kwam, kon niet om Ome Dirk heen.

Dirk overleed afgelopen donderdag, laat FC Driebergen weten op haar website: ‘Op 21 januari 2016 is, op de leeftijd van 85 jaar, ons Lid van verdienste Dirk van de Burgt sr. overleden. Dirk heeft zich jarenlang ingezet voor onze vereniging en daarvoor zijn wij hem zeer dankbaar. Wij wensen zijn familie veel sterkte en kracht met het verlies.’

Ome Dirk zette decennialang de puntjes op de i bij de voetbalvereniging, ruimde de rommel op, liet verloren sokken en shirtjes terugkeren bij de rechtmatige eigenaars en zorgde bovenal dat iedereen zijn fiets netjes neerzette, op straffe van een duidelijke vermaning. 

Fotograaf Robert Zwart maakte juni 2014 een korte film over Ome Dirk. Om Dirk te eren en herdenken hieronder een herhaling van de film over deze markante Driebergenaar en oervrijwilliger bij voetbalclub FC Driebergen.

Dirk van de Burgt kan voor de talrijke voetballers -en hun vaders en moeders- van FC Driebergen geen onbekende zijn. Ome Dirk was een smaakmaker van het oude stempel, en Driebergen zal hem missen.