Heuvelrug

Heuvelrugboek van het jaar

cosmasblauw

Overmorgen de aftrap van de verkiezing 'Heuvelrugschrijver van het jaar'. Vandaag een toelichting door de initiator van de verkiezing.

De afgelopen jaren organiseerde D66 de verkiezing Concierge van het Jaar, maar daar kwam een beetje de sleet in, zegt D66'er Cosmas Blauw. Dus sloegen de D66'ers de handen ineen met regiobibliotheek ZOUT en verzonnen ze samen de verkiezing Heuvelrugschrijver van het Jaar. Donderdagavond 6 december is D66-coryfee Boris van der Ham te gast in boekhandel Boek en Koek te Maarn. Van der Ham presenteert en signeert er zijn eigen boek, maar trapt ook de verkiezing af.

De komende twee maanden kunnen schrijvers zich aanmelden. Voorwaarde is dat ze in de gemeente Utrechtse heuvelrug wonen en in de afgelopen twee jaar een boek geschreven hebben, waardoor wellicht beter gesproken kan worden van het Heuvelrugboek van het Jaar. Een jury buigt zich over de inschrijvingen en maakt op 1 februari de shortlist bekend, waaruit het publiek vervolgens het favoriete boek kan kiezen. Een publieksverkiezing is het niet helemaal, de jury bepaalt de andere helft van de uitslag. Meer informatie vind je op de website Heuvelrugschrijver van het Jaar

Klik hieronder voor een toelichting door Cosmas Blauw, initiator van het evenement. 

cosmasblauw

 

In de gemeente Heuvelrug wonen meer auteurs dan je denkt. Hieronder een lijstje, weliswaar inclusief auteurs uit de gemeente Wijk bij Duurstede, die niet kunnen meedingen, tenzij ze snel verhuizen. En er zijn nog veel meer auteurs, want alles wat in boekvorm is gedrukt kan meedingen, dus ook stripboeken, managementboeken, kookboeken, …………. 

Schrijvers van ZOUT: 
Henk C. Achterberg Wim van Amerongen John Beringen Greet Beukenkamp M.P.O. Books Paula Boonzaaijer Chantal van den Brink Lodewijk Ivo Crijns Cees Delfgou André Droogers Glenda de Graav Marijke Gravesteijn Jantien de Groot Peter Habets Dorine Haveman Boukje Heidema Marloes Hooimeijer Joost Kingma Marije Koopmans Netty Krook Daniel Kuyper Henk van het Loo Cees Oosterwijk Jeanette van Osselen Peter Pahen Gabriël Prinsenberg Leo van Putten Joke Reijnders Hermien de Ridder Frits van 't Riet Maria Rijk Paul Rispens Lennaert Roos Juvu de Ruiter Aart Schotte Janneke Schotveld Roeland Schweitzer Anne Marie van Soomeren Carl Spall Ria Verdurmen Jac Vroemen Annet Werkhoven Mirjam van weeden