GratisHeuvelrug

Ooievaar (was) even terug op Sterkenburg

En route passeerde Hillridge zojuist Kasteel Sterkenburg, en wie/wat zat er op het ooievaarsnest: een ooievaar. Heel eventjes dan. UPDATED

Hieronder het vrij zwakke bewijs, gefotografeerd met de mobiele telefoon. Snel de echte camera opgehaald, maar toen waren de ooievaars verdwenen. UPDATED

Want er was er nog een, die zat in een weiland verderop. Ze zijn wel een beetje vroeg en de vraag is of ze überhaupt wel weggeweest zijn en zoja, hoe ver dan.

Het spijt me, volgende keer zal ik de echte camera meteen meenemen. Om het goed te maken een paar plaatjes van het ringen van een ooievaarsjong aan het Driebergse Kloosterlaantje, hemelsbreed zeven weilanden naar het noordoosten, lang geleden, in juni 2007.

UPDATE: Van de correspondent ooievaarswaarnemingen vernemen we dat de ooievaars opnieuw zijn neergestreken op het Sterkenburgernest. Het zijn kennelijk blijvertjes, aldus de correspondent, die zelfs nog een derde ooievaar waarnam, wat de boel weer zou kunnen compliceren.

 

 

Meer van die expeditie vind je hier. Het was die dag zeiknat en bitter koud en ooiveaars zie je sindsdien zelden nog op dat nest.

 

 

UPDATE: Van de correspondent ooievaarswaarnemingen vernemen we dat de ooievaars opnieuw zijn neergestreken op het Sterkenburgernest. Het zijn kennelijk blijvertjes, aldus de correspondent, die zelfs nog een derde ooievaar waarnam, wat de boel weer kan compliceren