Ingezonden

Aannemers zetten zich opnieuw in voor toegankelijkheid

(ingezonden) 

Het Platform voor Mensen met een Functiebeperking (PMF) doet met de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de lokale aannemers weer mee aan NL DOET, op vrijdag 16 maart aanstaande.

Net als vorig jaar stellen de Driebergse Weg-en Waterbouw B.V. en Henzen Wegenbouw B.V uit Veenendaal vrijwillig een ploeg medewerkers beschikbaar. Deze ploegen gaan op vrijdag 16 maart belangeloos obstakels wegwerken in de openbare ruimte. De knelpunten zijn aangedragen door inwoners met een functiebeperking die er in het dagelijks leven hinder van ondervinden. De gemeente Utrechtse Heuvelrug betaalt het materiaal en zal dit jaar ook met een eigen ploeg aan de slag gaan.

Niet alle meldingen die binnenkwamen na een oproep van het PMF kunnen op deze dag worden gehonoreerd. “Soms gaan ze mee in het reguliere onderhoud, is nader onderzoek nodig of is de klus te groot of verkeerstechnisch te gecompliceerd voor NLDOET” vertelt Wilma Hielema van het PMF. Maar de gemeente gaat op een ander tijdstip ook met die meldingen aan de slag.

Er zullen op deze dag vooral hindernissen worden verwijderd en afritten vanaf de stoepen worden gemaakt en hersteld. De drie aannemersploegen zijn onder meer te vinden op de Rijsenburgselaan en de St. Hubertuslaan in Driebergen, de Braam en de Vruchtengaard in Doorn, de Asenweg in Leersum en de Burgwal in Amerongen.

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties, die daardoor tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen.

‘‘Wij zijn heel blij dat zowel de gemeente als Henzen Wegenbouw en Driebergse Weg- en Waterbouw ook dit jaar weer mee willen doen’’, zegt Wilma Hielema.